Gezi Parkı'nın planlayıcılarından olduğu gerekçesiyle "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme" suçlamasıyla yargılanan menajer Ayşe Barım hakkında savcılık ağırlaştırılmış müebbet istedi.
Savcılık, esas hakkındaki mütalaasını İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Davanın karar duruşması yarın görülecek.
İddianamede Barım hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçlamasıyla 22 ila 30 yıl hapis cezası talep edilirken, duruşma savcısı suç vasfını değiştirerek “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.
Ayşe Barım, dizifilm sektöründe tekelleşme iddiaları ile gözaltına alınmış ancak daha sonra Gezi Parkı eylemlerinin “planlayıcılarından” olduğu iddiasıyla 28 Ocak’ta tutuklanmıştı.
Barım, ajansına bağlı sanatçıları eylemlere yönlendirmekle suçlanıyordu.
Savcılık, 16 Ocak’ta mahkemeye sunduğu mütalaada, iddianamedeki “yardım” suçlaması yerine Barım’ın doğrudan iştirak kapsamında cezalandırılması gerektiğini savundu.
Savcılığın mütalaasında; Gezi Parkı eylemlerinin planlı bir organizasyon şeklinde yürütüldüğü ve Barnım'ın da toplumda yüksek görünürlüğe ve etki gücüne sahip sanatçıoyuncular üzerinden planlama, organizasyon ve yönlendirme faaliyetlerinde bulunduğu ve süreci yönettiği iddia edildi.
Savcılığın iddiasına göre, eylemler sırasında oluşan karmaşa ortamı; PKK/KCK, DHKPC, TKP/MLTİKKO ve MLKP örgütlerinin faaliyetlerini yürütmesi için ortam yarattı. Barnım'ın bu süreçte hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs suçuna iştirak ettiği iddia edildi.
Savcılığın mütalaasında; Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin 2023/12611 Esas, 2023/6359 Karar sayılı ilamına atıf yapıldı. Gezi Parkı eylemlerinin “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs” suçunu oluşturduğu iddia edildi.
Yarın görülecek karar duruşmasında, Ayşe Barım hakkında verilecek kararın açıklanması bekleniyor.
Polisten vatandaşlara FETÖ uyarısı404 izlenme
Diyanet 4-6 yaş Kur'an Kursları için 10.4 milyon TL'lik kitap bastırdı!30 izlenme
Merkez Bankası net rezervlerinde son iki yılın en sert düşüşü!35 izlenme
CHP'den emeklilerin bayram ikramiyesi için yeni teklif33 izlenme
Bülent Arınç: "Ali Yeşildağ'ın iddiaları incelenmeli!"41 izlenme
Çanakkale’de meydana gelen yangında alevler bazı evlere sıçradı, evler hasar aldı18 izlenme
TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT ve TÜRKSAT'tan çift maaş aldığını açıkladı! İşte Eren'in aldığı maaşın toplamı97 izlenme
Erdoğan konuştu dolar zirve yaptı! Ünlü ekonomist isyan etti: "Kayıtları istiyoruz!"47 izlenme
Denetim raporu, İBB’de ‘israf sergisi’ tartışması yeniden alevlendirdi!
Zamlardan sonra tarımın geldiği son nokta!
Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan çifti vakıf kurdu
Yandaş medya, TRT'yi ve Arda Turan'ı eleştiren Ayşenur Aslan'ın konuşmalarını çarpıttı ama gerçek hemen ortaya çıktı!