Türkiye'de yükselen enflasyon nedeniyle en temek ihtiyaçlar bile artık lüks oldu. Doktorların ısrarla tüketilmesini önerdiği balık fiyatları cep yakıyor. Sofraların vazgeçilmezi hamsi 300 liradan tezgahlarda satışa çıktı.
Edirne’de emekliler balık fiyatlarının artmasından dolayı balık almakta güçlük çektiklerini ifade etti. Emekli Nuh Topçu, evine balık almak için kredi kartını kullandığını söyledi.
Topçu, şunları kaydetti:
“Sadece vatandaşın, emeklinin alabileceği bir şey değil. Ama mecbur, doktor tavsiyesi. ‘Balık ye’ dediği için almak zorundayız. Krediyle alıyoruz, herkes bilsin bunu. Balık hem de çok lüks oldu. Geçen gün şurada Bulgarlar geliyor, abimiz hemen koştu. ‘Ne istersin levrek mi, tava mı, kalamar mı? Bize hiç kimse sormuyor. Bakarak geçiyoruz.”
Emekli Havva Topçu da, “Ülke çok pahalı, ben emekli memurum. Kartla alışveriş yapıyoruz. Yaptığımız her şey borç. Fiyat çok uçuk. 2 tane balık aldık, 350 lira. Onu böleceğiz, 15 gün yiyebileceğiz” diye konuştu.
Tele1
Bakan Koca açıkladı: 39.681 yeni vaka tespit edildi, 24.854 kişi sağlığına kavuşurken, 139 kişi hayatını kaybetti!
İmamoğlu operasyonu iş dünyasının planlarını altüst etti
14 milyarı ödemeyene 296 milyon yeni kredi
Vatandaşın gündemi işsizlik ve hayat pahalılığı
Garantili projelerden soframıza zam yağacak: Domates yolda yüzde 60 zamlanıyor
Milyonlar karın tokluğuna bile çalışmıyor
Aşık Veysel'in İYİ Parti'den aday olan torunu konuştu: Dedem ilk şiirini Atatürk için yazmıştı
Kılıçdaroğlu’na linç davasında yine adalet çıkmadı! İstinafa taşınacak
Maden faciasında ‘sensör’ kuşkusu
Dolar Türkiye'yi vuracak: Çeyrek litrelik yağlar piyasaya çıkabilir!
Polonez fabrikası işçilerine desteğe giden CHP’li Mahmut Tanal’ın üstüne emniyet aracı sürüldü!
Son ankette Erdoğan'a büyük şok! “Asla oy vermem” diyenlerin oranı arttı!
Üniversitede "Diplomaya ne gerek var" dedirten atama! Kazan dairesinden rektörlük katına...
Ezgi Mola'ya, Musa Orhan'a hakaretten ceza!