Ardı arkası kesilmeyen zamlar yüzünden dar gelirler bayram sevinci yaşayamadı. DİSK EmekliSen Başkanı Cengiz Yavuz, milyonlarca emeklinin bayrama yoksullaşarak girdiğini söyledi. Emeklilerin açlık sınırı altında asgari ücretten dahi düşük maaşları enflasyona direnemez hale geldiğini belirten Yavuz, “Emeklilerin cepleri boş, buzdolapları boş, ilaç kutuları boş. Emeklilerin posta kutularında biriken faturalar var” dedi.
2 bin liralık bayram ikramiyesinin biriken faturaları ödemeye, buzdolabını doldurmaya, torunları sevindirmeye, bayramı bayram tadında geçirmeye yetmediğini belirten Yavuz, emeklilerin torunlara harçlık da veremez hale geldiğin kaydetti.
FATURALARA YETMİYOR
EmekliSen Başkanı Yavuz, Türkiye'de halkın bütün kesimlerinin büyük ve derin bir yoksulluğun pençesinde boğuştuğunu, her geçen gün artan hayat pahalılığı yüzünden emeklilerin günlerini yaşam mücadelesi vermekle geçirmek zorunda kaldığını ifade etti.
Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan emeklilerin sosyal ve kültürel yaşamdan tamamen çekildiğini anlatan Yavuz, milyonlarca emeklinin bu bayrama eskisinden daha da yoksullaşarak girdiğini kaydetti. Yavuz, emeklilerin 2 bin liralık bayram ikramiyesiyle biriken faturaları ödemeye, esnafa olan borçları kapatmaya çalıştığını, bu nedenle torunlara bayram harçlığı verecek paranın ceplerde kalmadığını söyledi.

Cengiz Yavuz
DİSK EmekliSen Başkanı Cengiz Yavuz, 1 Mayıs'ta meydanlarda olacaklarını belirtirken, “Emeklinin bayram ikramiyesinden, buzdolabından, pazar poşetinden eksilterek krizden çıkmaya çalışanlar bilsinler; 1 Mayıs'ta alanlarda, 14 Mayıs'ta sandıktayız” diyerek seçime işaret etti.
Yavuz, “İnsan onuruna yakışır bir yaşam talebimizi meydanlardan haykıracağız. 14 milyonu aşkın emekli ve hak sahibi yoksul için hesabı mahşere bırakmayacağımızı haykıracağız. 14 Mayıs günü, krizin faturasını halka ödetemeyeceklerini bildireceğiz” dedi.
Sözcü
Atatürk ekonomik krizden nasıl çıktı?334 izlenme
Pazar yangın yeri! Esnaf da halk da darda: "Evime et girmiyor, peynir nedir bilmiyorum"22 izlenme
Mutlaka izlenmeli ! Londra'da yaşayan Türk'ün, dört dörtlük başkanlık sistemi yorumu !517 izlenme
TÜİK'in eski başkanı ateş püskürdü: ‘Hepsi yargılanmalı’32 izlenme
Haluk Pekşen'den şok iddia: Girit adasında BAE uçakları konuşlanıyor!109 izlenme
Atama bekleyen öğretmenlerin mülakat tarihi belli oldu!26 izlenme
Deprem bölgesindeki elektrik sıkıntısı: Bazı santrallerde üretim durdu35 izlenme
Serhan Asker'den tarihi konuşma: "Gündem memurun, en düşük emekli aylığının 14 bin lira olmasıdır. Asgari ücretin 22 bin, kiranın 30 bin lira olmasıdır. Biz korkmayız"29 izlenme
AKP'nin 'kalesi'nde isyan 'Bu partiye oy vermeyeceğiz !'
Ukrayna’dan 4 günde Türkiye’ye ulaşan vatandaşlardan çarpıcı sözler: "Arkadaşlarımızın arabalarını ezip geçtiler"
CHP'li Ağbaba'dan Türkiye'deki selefi yapılanmalara ilişkin Bakan Soylu'ya sorular
Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan cemaat güzellemeleri !