İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu Brand Week açılışında yaptığı konuşmada Esenyurt, Mardin, Batman ve Halfeti belediyelerine atanan kayyımlara göndermede bulunarak, "Ülkemizde uygulanan demokrasi karşıtı tutumlara sesimi yükseltmeyi hiç bir zaman geri bırakmıyorum. Bir ülkede demokrasi iktidarların keyfiliğine bırakılamaz. Bu ülke 200 yıldır demokrasi veren topraklarda. 101 yıldır muhteşem bir cumhuriyet hikayesi var" dedi.
İmamoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:
"İnşa edeceğimiz bir Türkiye adalet ve refah odaklı yeni bir siyaset anlayışıyla mümkündür. Kaybettiğimiz ilişkileri onarmak adına yeni bir yol haritasına ihtiyacımız var. 3 boyutlu politika öneriyorum. Refah, değerler ve yeniden inşa... Toplumsal olarak kaybettiklerimizi yeniden sağlamalıyız. Yeniden inşa, hukukun üstünlüğüne olan inancın pekiştirilmesinin ülke içinde barışı içermelidir."
Tarihin bu zor dönemecinde ülkemizdeki yanlış giden işleri düzeltmek, kentlerimizi ve doğamızı korumak demokrasimize sahip çıkmak haklının yanında olmak her zamankinden daha önemli. Kendimi bu sebeple sorumlu hissediyorum. Başta haksız ve hukuksuz kayyım atamaları olmak üzere ülkemizde uygulanan demokrasi karşıtı tutumlara sesimi yükseltmeyi hiç bir zaman geri bırakmıyorum. Bir ülkede demokrasi iktidarların keyfiliğine bırakılamaz. Bu ülke 200 yıldır demokrasi veren topraklarda. 101 yıldır muhteşem bir cumhuriyet hikayesi var."
"Bir belediye başkanı görevden alınacaksa bu bağımsız bir yargı tarafından verilen karara bağlı olur. Görevden alınan başkanı yerine gelecek kişiyi demokrasi ve hukukun kuralı gereği belediye meclisi seçmeli evrensel hukuk ve demokrasinin önümüze koyduğu kurallar bunlardır. Bugünkü tutumların yakışmadığı başımızı öne eğdiği ortadadır."
"Kayyım atamalarından sonra siyasi parti liderleriyle görüşme talebinde bulunan ancak bazı siyasilerden olumsuz yanıt alan İmamoğlu, "Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Türkiye Belediyeler Birliği başkanı olarak inisiyatif alıyorum. Görüşemeyen insanlara da ısrarla gitmeye devam edeceğim. Kimsenin bizim iyi niyetimizden kurtulma şansı yok. İktidarların hukuk dışı arayışlarını millet ve ekonomi uzun yıllar boyunca çeker. Milletin değil benim dediğim olur diyen iktidarlar demokratik tepki görmezlerse kendilerinde her hakkı bulurlar. Türkiye'de yaşanan budur. Buna fırsat vermemeliyiz. Milletin ekonomik, adalet, güvenlik sorunlarından yaşadığı isyanı duymazdan gelenlerin, milletin verdiği gücü kendi gücü zannedenlerin güçlü bir demokratik uyarıya ihtiyacı vardır. Türkiye'nin geleceğinin muhafızı olmak için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Tele1
Adil Karaismailoğlu, “1 trilyon dolarlık ihracat hedefi güçlü altyapı olacak”
200 lira uçuşa geçti!
Erdoğan'ı korumanın maliyeti dudak uçuklattı: 4 ayda 1.2 milyar TL harcandı!
AKP yılın son anketinde de ikinci parti
İzmir'de iki kişinin hayatını kaybettiği elektrik akımı faciasında ilk duruşma görüldü: 'Kablo getirilsin' talebi
Cola'yı yasaklayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, İsrail ile 150 milyon dolarlık anlaşmayı iptal etmedi
CHP, Halk TV ile sözleşmesini feshetti
Gerici yazar yine saçmaladı: Diyanet İşleri'nde kadın çalışanlar var, tarihte görülmemiş şey
9 ay önce boşanmıştı; Sabah yazarı Hilal Kaplan FETÖ dosyalarında adı geçen Tevfik Emre Sarı ile evlendi
Motorine zam üstüne zam!
Yandaş yazardan itiraf gibi açıklama! "Erdoğan'ın ilk turda seçileceğini düşünüyordum, ancak..."
Bu görüntüler film sahnesinden değil Artvin'den
Sedat Peker'in gündeme getirdiği Demirören'in Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolarlık kredi 'sır' oldu!
Merkez Bankası'nda 65.7 milyar dolar kayıp!