Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir canlı yayında açıkladı: "Akaryakıtta cumhuriyet tarihinin en büyük zammı yolda!"

10 izlenme 20 Haziran 2025
Reklamlar

Ekonomist Oğuz Demir, Halk TV yayınında akaryakıtta cumhuriyet tarhinin en büyük zammının yolda olduğunu ifade etti.


Ekonomist Oğuz Demir, Halk Tv'de Gökmen Karadağ'ın sunduğu Açıkça programında zam beklendiğini söyledi.

İran-İsrail çatışmalarının ardından Orta Doğu'da jeopolitik risklerin artmasının etkisiyle Brent petrol fiyatları 78 dolara tırmanırken, hafta boyunca peş peşe zamlanan akaryakıt fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK ZAMMI YOLDA

Demir, petrolde yaşanan hareketliliğin ardından motorinin litre fiyatına cumartesi günü itibarıyla 3 TL'ye varan zam yapılacağını belirtti. Söz konusu artış, ÖTV düzenlemeleri dışında miktar olarak akaryakıt grubuna bir seferde yapılan en büyük zam olarak tarihe geçecek.

Benzine ise 1,5 TL'lik zam bekleniyor.

5454.webp

MOTORİNİN LİTRESİ 55 LİRAYI AŞACAK

Cumartesi günü pompaya yansıyacak değişiklikle birlikte motorinin litre fiyatı 55 lirayı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak.

Kaynak:Halk TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İşsizlik rakamları açıklandı! İşsizler ordusuna bakın kaç kişi daha katıldı! İsrail ordusu Cibaliye mülteci kampını vurdu! Saldırıda 36 Filistinli hayatını kaybetti Narin soruşturmasında sanıklar tüm suçlamaları reddetti AK Partili Külünk tarafından katledilen Sinan Ateş ile ilgili paylaşım