Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2022 Ekim’e ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, Ekim ayında 1799 şirket daha kapandı ve yılın ilk ayında toplam 17 bin 663 şirket kapanmış oldu.
Ekim 2022'de, kapanan şirket sayısı 2021’in aynı ayına göre yüzde 13,8, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 26,5 artarken, kapanan kooperatif sayısı yüzde 7 azaldı.
2022'nin ilk 10 ayında ise, 2021'in ilk 10 ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 55,9, kapanan kooperatif sayısı yüzde 19,5 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 6,7 arttı.
Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 14,1 azalırken, kapanan kooperatif sayısı yüzde 17,7 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 37,6 artış gerçekleşti.
Öte yandan, Ekim'de bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 4,5 ve kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 14,9 oranında azaldı.
Ekim 2022'de, Ekim 2021'e göre kurulan şirket sayısı ise yüzde 33,3, kurulan kooperatif sayısı yüzde 48,8 ve kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 6,4 arttı.
2022'nin ilk 10 ayında ise, 2021'in ilk 10 ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 24,9, kurulan kooperatif sayısı yüzde 30,5 artarken, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 4,1 azaldı.
TOBB verilerine göre, Ekim 2022'de şirket ve kooperatiflerin 4 bin 338'i ticaret, 1.824'ü imalat ve 1.516'sı inşaat sektöründe kuruldu.
Ekim 2022'de kurulan gerçek kişi ticari işletmelerinin; 843'ü toptan ve perakende ticaret motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 519'u inşaat, 272'si imalat sektöründe yer aldı.
Ekim ayında kapanan şirket ve kooperatiflerin ise 579'u toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 263'ü imalat, 252'si inşaat sektöründe olduğu belirtildi.
Ekim ayında kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinin ise 874'ü toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 320'si inşaat, 260'ı imalat sektöründe yer aldı.
Sözcü
Son ankette Cumhur İttifakı'na büyük şok! Mansur Yavaş Erdoğan'a fark attı!92 izlenme
Gençlikle ilgili ürküten manzara: Her dört gençten biri boşta geziyor27 izlenme
Dikbayır: "Akşener’in oğlu 7-8 poşetle 200’er bin TL dağıttı"25 izlenme
Süleyman Soylu'nun Ahmet Özer'e teşekkür mektubu ortaya çıktı17 izlenme
Bakan Nebati’nin toplantısına katılan iş insanından bomba sözler! "Ekonomiden anlamıyor"37 izlenme
Doğalgaza şimdi de borsa zammı geliyor!32 izlenme
Ne mahkeme ne millet! Mehmet Cengiz'i durdurabilene aşk olsun15 izlenme
Suriye'ye dönen Mustafa Ali: “Çok memnun kaldık. Şimdi ülkemize dönüyoruz. Pasaportumuzla gelip, tatilimizi yapacağız”17 izlenme
Millet bahçesinde katliama hazırlık: Validebağ Korusu'nda ağaçlar eksik sayılarak ağaç katliamı işareti verildi!
Tutanaklar ilk kez yayınlandı! İşte Ekvator'dan Mersin'e uyuşturucu kaçakçılığının öyküsü!
Gurbetçileri on binlerce euro 'üfüren' üfürükçünün özgüveni: "Ne pişman olacağım! Yüz binler beni bekliyor"
Döviz büroları 4 Kasım’da kepenk indirecek!