İstanbul Eyüpsultan’da ehliyetsiz kullandığı araç ile Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan ve annesi Eylem Tok ile ABD’ye kaçan Timur Cihantimur’un avukatlarının hazırlattığı rapora göre hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci yüzde 75, ehliyetsiz araç kullanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ise yüzde 25 kusurlu bulundu.
Aci ailesinin avukatı Burak Erden İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Erden, ABD’de devam eden dava dosyasına giren ve Timur Cihantimur’u yüzde 25 tali kusurlu gösteren bilirkişi raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“RAPORUN MAHKEMEDE BİR BAĞLAYICILIĞI YOK”
Avukat Erden, adliye önünde yaptığı açıklamada, annesi Eylem Tok ile halen ABD’de cezaevinde bulunan Timur Cihantimur’un ailesinin avukatlarının olay anına ilişkin özel bilirkişiden alıp sundukları raporun Türkiye’deki mahkemede bağlayıcılığı olmadığını söyledi. Erden açıklamasında şunları söyledi:
“Karşı taraf Eylem Tok dosyasında Bülent Cihantimur’un, Timur Cihantimur’un avukatları özel bir rapor sundular. Bu raporun mahkemede hiçbir bağlayıcılığı yok. Daha önce savcılık tarafından sunulan bilirkişi raporlarında, adli tıp raporlarında Timur Cihantimur’un asli kusurlu olduğu zaten çok net bir şekilde ifade ediyor raporlar. Daha önce sunular birkaç rapor daha var, bunlar mühendislerin sunduğu raporlar, bu raporlar da yine aynı şekilde aracın 170180 arasında km hız yaptığı ve azami hız sınırı olan 30 km sınırı aştığını bundan dolayı da yine kusurlu bulduğunu çok net bir şekilde ifade ediyor savcılığın vermiş olduğu bilirkişi raporlarında. Bu verilen özel raporun hiçbir ehemmiyeti yok adli bilirkişi olarak söylenen iki kişi tarafından alınmış kasıtlı olarak yanlış alınmış bir rapor.”
Kaynak: ANKA
Tele1
CHP’li Belediye’den işçilere rekor zam! Yüzde 100’e yakın zam yapıldı!54 izlenme
Ekrem Dumanlı 'Pensilvanya'daydım, Mevlüt Çavuşoğlu görüşmek için saatlerce bekledi ! O çıkarken başka bakan ve milletvekilleri kapıdaydı'881 izlenme
15 Mayıs 1919’da İzmir’de ne oldu? Kuvayı Milliye’nin kıvılcımı neden İzmir’de parladı?199 izlenme
İsmail Saymaz ortaya çıkardı: Sosyal medyada Afganistan'dan Türkiye'ye insan kaçakçılığı yolları!43 izlenme
İmamoğlu işte bu tebrik fotoğrafı yüzünden tutuklandı12 izlenme
AKP'den emekliye yüzyılın darbesi: İşte en düşük emekli maaşına yapılacak zam21 izlenme
Büyük tepki var! Adalet Bakanı açıklama yaptı: İki çocuğunu gözünü kırpmadan katlettiği halde nasıl dışarıda?16 izlenme
İGDAŞ’ın yeni genel müdürü belli oldu138 izlenme
Ayçiçek yağı fiyatlarında yeni gelişme
Milli Eğitim Bakanlığının önünde açıklama yapmak isteyen emekli öğretmenlere polis müdahalesi
Yılmaz ve Şimşek para arıyor: BAE'den sonraki adres belli oldu
TRT Haber'den büyük bir skandal daha! Ekranda Azerbaycan'ın sivillere saldırdığını yazdılar!