Çağdaş Gazeteciler Derneği, Rize'de gazeteci Gençağa Karafazlı ve gazeteci Şenol Öksüz'ün, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe hakkında yapınan bir haber nedeniyle gözaltına alındıklarını duyurdu.
ÇGD'den yapılan açıklamada, söz konusu haberin Akmeşe’nin makam odasını yenileyip kendisine özel tuvalet yaptırdığına ilişkin olduğu ifade edildi.
ÇGD tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
"Rize İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin makam odasını yenileyip kendisine özel tuvalet yaptırdığına dair haber nedeniyle Doğu Karadeniz Şube Başkanımız, gazeteci Gençağa Karafazlı ve gazeteci Şenol Öksüz gözaltına alınarak ifadeye götürülmüşlerdir.
Kamu çıkarı ve halkın haber alma hakkı için çalışan gazetecilerden değil kamu kaynaklarını pervasızca kullananlardan hesap sorulmalıdır. İki meslektaşımız bir an önce serbest bırakılmalıdır."

Kütahya 5.4'lük depremin ardından beşik gibi sallanıyor17 izlenme
Sinan Ateş ve Ayhan Bora Kaplan davalarına bakıyordu: Adalet Bakanlığı’ndan ballı atama!45 izlenme
İhalede varlar, vergide yoklar16 izlenme
Oğlunu taciz eden adamı öldüren kadın, serbest kaldıktan sonra canlı yayına katıldı! BBC spikerleri neredeyse anlattıklarından sonra buz kesti.35 izlenme
Sosyal medyada yürek burkan röportaj: 14 yaşındaki çocuk geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakıp sanayide işe başladı39 izlenme
İstanbul’daki vefat sayılarında korkutan tablo!53 izlenme
Edebiyat öğretmeninden Atatürk'e skandal hakaret!6 izlenme
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: 'Polisler, görev kağıdını fotokopi ile çoğaltıp istedikleri kadar oy veriyorlar'33 izlenme