Guetamala'da halk ayağa kalktı. Ülkeyi vuran kasırganın yaraları sarılmaya çalışılırken, Kongre'den çıkan karar isyana neden oldu.
Yeni Yaşam Gazetesi’nin New York Times’tan aktardığına göre; eğitim ve sağlığa ayrılan bütçe azaltıldı, milletvekillerinin yemek bütçesi artırıldı. Guetamala halkı ise bu kararı öfkeyle karşıladı. Ülke basınında yer alan habere göre, halk önce Kongre binasının camlarını kırdı. Daha sonra ellerindeki malzemeleri tutuşturarak içeriye attılar. Binanın alev alan görüntüleri sosyal medyada on binlerce kullancı tarafından paylaşıldı.
Devlet Başkanı Alejandro Giammattei ise eylemlere tepki göstererek “Özel ve kamu mülklerinin yakılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Ancak protestocu halk kararlı olduklarını belirterek “Ne bir başkan ne de bir Kongre” sözleriyle vekilleri ve yöneticileri istifaya davet etti.
Vali duyurdu! Corona virüsü nedeniyle yeni yasak kararı alındı!
Adalar Kaymakamlığı’nın 2 ay önce motorsuz araç istediği ortaya çıktı!
Yeni yıl için Galata Kulesi’nde görsel şov
İktidar utandığı mahalleleri kapatmıştı: NATO panellerinin maliyeti ortaya çıktı
Özgür Özel, Financial Times'a konuştu: "Hayatı durma noktasına getirecek adımlar atacağız"
Turhan Çömez açıkladı: "Erdoğan ABD'ye 7 uçakla gitti"
Seçim gecesi için TSK'ya hazır olun yazısı
Atatürk Orman Çiftliği'nde 'Sit Alanı' bilmecesi! Resmi Gazete'de yayımlandı, akıllarda soru işareti bıraktı
AKP'nin her şeyini açıklayan çarşaflı kadının sözleri güne damga vurdu: "Türkiye eskiden üreten bir ülkeydi. Her şeyiyle üreten bir ülkeydi. Tükettiler bizi"
‘Olmayan Suriyeli öğrencilerin’ taşınması için yapılan ihaleden yolsuzluk çıktı!