Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hakkında verilen 'konser soruşturması' iznine itiraz etti.
Hatırlanacağı üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konser harcamalarına ilişkin soruşturma kapsamında Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkındaki iddiaların 'görevi kötüye kullanma' ve 'denetim görevini ihmal' olduğunu değerlendirmiş; İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep etmişti.
Bakanlık da iki isim hakkında soruşturma izni vermişti.
Mansur Yavaş bugün itibariyle yasal itiraz sürecini başlattı. İtiraz dilekçesini Danıştay Birinci Daire’ye iletilmek üzere İçişleri Bakanlığı’na sundu.
Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından düzenlenen tevdii raporu, MASAK incelemesi, Sayıştay incelemesi ve bilirkişi raporlarına göre, ABB'de 32 konser hizmet alımında idarenin, 154 milyon 453 bin 221,60 lira zarara uğratıldığı tespit edilmişti.
Soruşturma kapsamında 23 Eylül'de aralarında eski belediye bürokratları ve şirket yetkililerinin de bulunduğu 14 şüpheli, "görevi kötüye kullanma" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından gözaltına alınmıştı.
Emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Adliyesi'ne getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.
Şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından, "zimmet" ve "kamu kurum veya kuruluşların ihalesine fesat karıştırmak" suçundan tutuklanırken, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturma tamamlanarak 5'i tutuklu 14 sanık hakkında "nitelikli zimmet" suçundan 7 yıl 6 aydan 31 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle 59 sayfalık iddianame hazırlanmıştı.
İddianame, Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.
Sözcü
SGK’nın Zararının Faturası Vatandaşa!213 izlenme
Antalya’da tur rehberinin isyanı: "Burası bu saatlerde, normalde en az 10-15 tur otobüsünün olduğu Karpuzkaldıran. Hep birlikte turistleri, misafirleri kazıklayarak bu hale geldik"34 izlenme
Ukrayna işgali çıkmaza girerken Ruslar bu soruyu soruyor: Savunma bakanı nerede?82 izlenme
AKP’den atama furyası! Kapanacak Başbakanlığa Daire Başkanı atandı!116 izlenme
Interpol gecikince iki baron vatandaş oldu31 izlenme
Otobüs fiyatları tavan yaptı, vatandaşlar isyan etti: "Oğlum okuyor. Ne diyeceğim oğluma? Kusura bakma. Param yoksa yaya mı git diyeceğim?"25 izlenme
Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunan avukat: "Yargılanacaklar"42 izlenme
Prof. Dr. Naci Görür uyardı: 5 ilde ciddi tehlike628 izlenme