Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hakkında verilen 'konser soruşturması' iznine itiraz etti.
Hatırlanacağı üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konser harcamalarına ilişkin soruşturma kapsamında Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkındaki iddiaların 'görevi kötüye kullanma' ve 'denetim görevini ihmal' olduğunu değerlendirmiş; İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep etmişti.
Bakanlık da iki isim hakkında soruşturma izni vermişti.
Mansur Yavaş bugün itibariyle yasal itiraz sürecini başlattı. İtiraz dilekçesini Danıştay Birinci Daire’ye iletilmek üzere İçişleri Bakanlığı’na sundu.
Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından düzenlenen tevdii raporu, MASAK incelemesi, Sayıştay incelemesi ve bilirkişi raporlarına göre, ABB'de 32 konser hizmet alımında idarenin, 154 milyon 453 bin 221,60 lira zarara uğratıldığı tespit edilmişti.
Soruşturma kapsamında 23 Eylül'de aralarında eski belediye bürokratları ve şirket yetkililerinin de bulunduğu 14 şüpheli, "görevi kötüye kullanma" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından gözaltına alınmıştı.
Emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Adliyesi'ne getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.
Şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından, "zimmet" ve "kamu kurum veya kuruluşların ihalesine fesat karıştırmak" suçundan tutuklanırken, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturma tamamlanarak 5'i tutuklu 14 sanık hakkında "nitelikli zimmet" suçundan 7 yıl 6 aydan 31 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle 59 sayfalık iddianame hazırlanmıştı.
İddianame, Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.
Sözcü
Cemaat liderinin kızı her şeyi anlattı, yer yerinden oynadı! Bakanlıktan açıklama56 izlenme
ABD’den kritik açıklama: Türkiye’ye hava desteği vermeyeceğiz162 izlenme
Ege’de yeni harita çizdik 85 kilometre alan yitirdik!275 izlenme
İBB bütçesi onaylandı… İmamoğlu ile Göksu arasında sert tartışma!28 izlenme
'Atatürkçülük, AKP içinde de yükselen değer'67 izlenme
Erdoğan 'İsrail’le ticareti tamamen durdurduk' demişti: Turhan Çömez'in gösterdiği belgeler gerçeği ortaya çıkardı!76 izlenme
Elbistan’da can pazarı: Su, ekmek, çadır, doktor, yardım yok…38 izlenme
Dolar yeni haftaya sert yükselişle başladı27 izlenme
AKP’li Mahir Ünal’dan 'Bizi bitirdiniz' diyen çiftçiye küstah cevap! 'Cebinde iPhone 6 var. 3400-4000 liraya almış. Bir de internet paketi var'
İran, yaralı İsrail askerlerinin tedavi edildiği hastaneyi vurdu
Bekçilerin vatandaşı darp ettiği anları görüntülemişlerdi, gözaltına alındılar!
Meksika'dan ABD'ye kaçak geçen Türklerin sayısı 3 kat arttı