Eğitim Sen'e soruşturmaya tepki: ODTÜ'de öğretim üyeleri de yürüdü

57 izlenme 27 Mart 2025
Reklamlar

Öğrencilerin boykot çağrılarının ardından grev kararı alan Eğitim Sen'e soruşturma açılmasına tepki gösteren ODTÜ'lü öğretim üyeleri yürüyüş gerçekleştirdi.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan ve tutuklanmasıyla büyüyen eylemler sürüyor. Öğrencilerin boykot çağrısının ardından grev kararı alan Eğitim Sen'e soruşturma başlatılırken ODTÜ'de akademisyenler yürüyüş gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cuhmurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi, ardından gelen gözaltı dalgası ve tutuklamalar büyük tepki çekti. Yurdun dört bir yanında eylemler düzenlenirken, üniversite öğrencileri de boykot çağrısı yapmıştı. Öğrencilerin çağrılarının arıdından Eğitim Sen üyeleri de grev çağrısı yapmıştı. Çağrının ardından jet hızıyla sendikaya soruşturma açılırken tepkiler de gecikmedi.

ODTÜ'de öğretim üyeleri Eğitim Sen'e başlatılan soruşturmaya tepki göstermek için yürüyüş düzenledi.

Akademisyenler, Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği'nin (OED) yapacağı basın açıklaması için kampüste yürüyüş gerçekleştirdi. Öğretim üyelerinin yürüyüşüne üniversite öğrencileri de destek verdi.

Kaynak:Halk TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Alan boş kalınca cami cemaatini çağırdılar! Memet Ali Alabora hakkında yakalama kararı! Sedat Peker gündeme getirmişti, Halil Falyalı ile ilgili şok gelişme! Mal varlıklarına el konulan Dilan Polat, 100 dolardan 5 TL'ye düştü