1 SAATLİK OTURMA EYLEMİ
Öte yandan, hükümetin teklifine tepkili olan memurlar eylem yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talepleri sonuçsuz kalan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Kızılay’da bulunan genel merkez binalarının önünden Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürümek istedi. Birleşik Kamuİş, toplu sözleşmeye ilişkin hazırladıkları taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vermek istese de polis, sendikanın yürüyüşüne izin vermedi.
Kamu emekçilerinin eylemine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de destek verdi. Birleşik Kamuİş Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Yıldırım, yürüyüşlerinin engellenmesine tepki gösterdi. Yıldırım, “Cumhurbaşkanı gitsin Ankara'nın herhangi bir mahallesinde ev kiralarını sorsun. Emekçi bu maaşlarla nasıl yaşayacak? Karşımızda bulunan işveren heyeti ‘Bizim umurumuzda değilsiniz’ diyor” ifadelerini kullandı. Yürüyüşlerine izin verilmeyen sendika üyeleri genel merkez binalarının önünde 1 saatlik oturma eylemi yaptı.
GÖZLER HAKEMDE
Hükümet, memurlara 2026 yılı için 11+7, 2027 yılı için 4+4 zam teklif etti. MemurSen, 2026 yılı için yüzde 88, 2027 yılı için ise yüzde 46 oranında zam talep etmişti. Sendika, toplu sözleşmede en düşük memur maaşının 74 bin 930 TL olmasını teklif ettiklerini açıklamıştı. KESK ise en düşük memur maaşının 100 bin TL olması talebinde bulunmuştu. Şimdi milyonlarca kamu emekçisinin 2 yıllık maaş zamları için gözleri hakemde olacak.
Nefes
RTE'ye 'Halkın Parasıyla' Ahlat'ta 1071 m2 köşk yapılıyor !448 izlenme
Ünlü gazeteci açıkladı: İmamoğlu’na yeni operasyon!35 izlenme
9 ilde seçim anketi: İşte bu Pazar seçim olsa partilerin oy oranları53 izlenme
Müjdat Gezen’den ‘Kanal İstanbul’ tepkisi: "Oğlum siz bizi salak yerine mi koyuyorsunuz?"31 izlenme
Dilara'yı yatalak bırakan alkollü sürücünün cezası 3 yıla düşürüldü32 izlenme
Sedat Peker'in işaret ettiği limana yine uyuşturucu operasyonu47 izlenme
Sahneye çıkartılıp Kılıçdaroğlu'na hakaret ettirilen çocuğun ailesinin bilinmeyenleri46 izlenme
AKP’li eski vekilden sert sözler: ‘Yanlış yoldasın sayın Cumhurbaşkanı’1818 izlenme
Böylesi de var ! Samsunlu gurbetçi adını 'Tayyip Erdoğan' olarak değiştirdi !..
Sapık sokakta yürüyen bir kadını ıssız bir yere sürükleyip tecavüz etti
Doğalgaz ve elektrikte gelire göre tarife dönemi geliyor
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 6.893 yeni vaka tespit edilirken, 28 kişi hayatını kaybetti, 11.207 kişi sağlığına kavuştu!