Eğitim-Sen Ordu Şubesi, ÇEDES projesi kapsamında 336 din görevlisinin “manevi danışman” adıyla görevlendirilmesine tepki gösterdi.
Eğitim-Sen Ordu Şubesi, ÇEDES projesi kapsamında 336 din görevlisinin “manevi danışman” adıyla görevlendirilmesine tepki gösterdi. Uygulama, “Eğitim sisteminin kalbine yönelmiş planlı bir müdahale” diye nitelendirildi.
Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, ekonomik eşitsizlik, altyapı eksikliği ve okullaşma oranının düştüğü bir ortamda, pedagojik formasyonu olmayan din görevlilerinin okullara atanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Irmak, şunları söyledi:
"Eğitimi devletin üzerinde bir yük olarak görüyorlar. Mümkün olduğunca özel okul patronları okul açsınlar ve oralarda eğitim yapsınlar istiyorlar. Peki, yoksul halk çocukları ne olacak? Bu ülkenin her türlü yükünü çeken, askere giden, inşaatında çalışan, tarlada amelelik yapan bu ülkenin yoksul çocuklarının eğitim hakkı ne olacak? Bunu düşünen yok. O yüzden biz, hem piyasacı hem gerici hem de laik ve bilimsel anlayış karşıtı uygulamalar karşısında, dün olduğu gibi bugün de karşı olacağız. Bu mücadeleyi yükselteceğiz. Bu ülkeyi yobaza, gericiye teslim etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. Bu eğitimin gericileştirilmesine ve dinselleştirilmesine karşı kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Ancak değerli Ordu'lular, bu sadece bir eğitim sendikasının yapacağı bir iş değil. Bu eğitimdeki çocuklar hepimizin çocukları, hepimizin geleceğiz. Biz, aydınlıkta giden bu yoldan ayrılmayacağız. Buna sapan bu iktidara da, onun Millî Eğitim Bakanı'na da asla bununla ilgili izin vermeyeceğiz. Bu, ilk kez Ordu’da yapılmıyor."
ANKA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın açıklamasına tepki yağıyor: "Çok şükür emeklinin maaşını ödüyoruz"
İşte Hamidiye Su almayı bırakan kurumlar!
Diploması iptal edilen İmamoğlu'ndan ilk tepki: 'Karar hukuksuzdur!'
Yoksulluğun fotoğrafını çeken öğretmen görevden alındı!
Ekonomide kritik gelişme! Milyarlarca dolar dış ticaret açığı
Mansur Yavaş’a her partiden destek var
Mine Kırıkkanat açıkladı: İşte Fatih Terim'in bilinmeyenleri
Soylu Ali Ayvazoğlu’na neden sahip çıkıyor?
Kılıçdaroğlu'nun eski kiracısı anlatıyor 'Bir deniz kazasında eşimi kaybetmiştim. Bitik olduğumuz bir dönemdi, kira ödememiz gerekmediğini söylediler'
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun: "Emekliye bir zam daha gelecek. Belki 11 bin, 12 bin belki daha üstünde bir rakamın açıklanacağını düşünüyorum"
Halk patates ve soğan kuyruğunda ama Tarım Bakanlığı kitapçığında birinci çıktık!
Son seçim anketi açıklandı! Yeni partiler yükselişe geçti, saray ittifakına soğuk duş!
Zamlı maaşlar belli oldu! İşte emekli ve memur maaşında 2019 zamları…
Özgür Demirtaş kendisine sataşan Ak trol'e öyle bir yanıt verdi ki!