Diyarbakır merkezli Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SAMER) Koordinatörü Yüksel Genç, tercihini AKP'den yana kullanmış seçmenlerin kaçış eğiliminde olduğunu belirterek, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin ikinci tura kalması durumunda, İnce'ye oy vereceğini söyleyenlerin arttığını kaydetti.
Diyarbakır merkezli Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi ( SAMER ) Koordinatörü Yüksel Genç, Kandil operasyonunun bölgede seçim yatırımı olarak görüldüğünü söyledi.
AKP'ye oy vermiş seçmenlerin kaçış eğiliminde olduğunu kaydeden Genç, "Operasyonun bu kaçışı yoğunlaştırma ve kararsızların kararını netleştirmesi gibi sonuçları olabilir. Tabii, kararsız seçmendeki netleşme, iktidar lehine olmayacaktır" diye konuştu.
"DİYARBAKIRLILAR UZUN ZAMANDIR ERDOĞAN'IN NE DEDİĞİ İLE İLGİLENMİYOR"
Evrensel'den Serpil İlgün'ün sorularını yanıtlayan Genç, Diyarbakırlıların uzun bir zamandır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne dediği ile ilgilenmediğini ileri sürerek, "Dikkat edersiniz Diyarbakırlıların ilgi gösterdiği, “Ne söyleyecek?” diye kulak kesildiği bir miting de değildi. Erdoğan, “Kürt sorununu çözeceğim” deseydi de çok etkisi olmayacaktı çünkü inandırıcılık ve güven eşiğini çok düşürmüş durumdalar. AKP Hükümeti ve Erdoğan açısından, izlediği politikalar ve kurduğu ittifak gereği de tek seçenek Kürt sorununun varlığını inkar etmek ve şiddet, güvenlik politikalarıyla işi terör olarak sunmaya çalışmak. Bunun ötesinde bir şey söyleme olasılığı kalmadı. “Kürt sorununu çözdüm” ifadesi, kinayeli, mizahi yorumlara konu oldu. Doğrusu, inkarın bu kadar açık ifade edilmesi insanlarda artık öfke de uyandırmıyor. Müstehzi bir gülümseme yaratıyor" ifadelerini kullandı.
"İNCE'YE OY VERME EĞİLİMİNDE ARTIŞ VAR"
Genç, HDP'nin oy oranlarında birkaç puan yükseliş tespit ettiklerini söyleyerek şunları kaydetti:
İkincisi, eğer cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa ki neredeyse seçmenlerin yarısı böyle olacağını düşünüyor, çok büyük bir kısmı ikinci turda yeniden Demirtaş’a oy vermek istiyor. Şunu da belirtelim, seçmen Demirtaş kalır mı kalmaz mı tartışmasına da izin vermiyor önemli oranda, ama olaki kalmazsa, ikinci turda İnce’nin kendilerine dönük daha pozitif bir yönelim içinde olduğunu ifade eden seçmende İnce’ye oy verme eğilimi artış gösteriyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/994637/SAMER_arastirmasi__Guneydogu_da_AKP_dusuyor__ince_yukseliyor.html
Cezayir'in Vahran kenti 19. Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacak27 izlenme
Gelin, nikâh masasında bile evet dememek için direnince, salonda alkış koptu !1008 izlenme
AKP karıştı! Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı görevden aldığı ileri sürüldü!512 izlenme
Soylu, Yediiklim tanıtım afişlerinde!73 izlenme
Anıtkabir'e dokunmaya kalkarsan, karşında tıpkı bu evladımız gibi 7'den 70'e milyonları bulursun !1705 izlenme
Tebliğcilere girdikleri tekel bayisinden tokat gibi cevap! 'Ensar Vakfı falan var, oralara gidin. Ben camiye gelip akıl vermiyorum'36 izlenme
"Erkeğe bir çöp bile almam hesabı erkek ödemeli" demişti: Şahan Gökbakar Buket Aydın’ı fena tiye aldı84 izlenme
Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında soruşturma51 izlenme
Maaş zamlarını enflasyon yuttu
Ülkeye giren GDO’lu ürün miktarı bilinmiyor!
Deprem bölgesi Hatay'da iç acıtan yoksulluk: "Bazı aileler sabahtan geliyor ‘çocuklarım aç’ diyor. Poşeti uzatıyoruz, sırtımızı dönüyoruz ki doldursun..."
Erdoğan'ın sözlerini eleştiren Fatma Şahin geri adım attı!