Ürettiği mahsulü satamayan ve borç içinde yüzen Türk çiftçisine herhangi bir destek verilmezken, tarım ürünleri ithalatı yoluyla yabancı çiftçilere yüz milyonlarca lira aktarılıyor. En son Arjantin'den 38 bin 500 ton yağlık ayçiçeği tohumu ithal edildi. Tonu 732 dolardan alınan ürünün piyasa değerinin yaklaşık 250 milyon TL olduğu ifade eden CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, ithal edilen ayçiçek tohumunda insan sağlığına zararlı kimyasal madde olan pestisit tespit edildiğini söyledi. Hükümete yakın bir market zincirinin bu ürünü ithal ettiğini anlatan Gaytancıoğlu, “Epiphania” isimli dev kuru yük gemisi ile bu ürünün Türkiye'ye getirildiğini, yine aynı ülkeden yağlık ayçiçeği taşıyan “Tomini Liberty” isimli ikinci bir geminin de yolda olduğunu kaydetti.
KUŞKULU TEST SONUCU
Türk çiftçisinin borcunun ödeyemediği için intihar ettiği bir dönemde yabancı çiftçilerin desteklendiğini belirten Gaytancıoğlu, yağlık ayçiçeği tohumlarının ilk analizinde pestisit çıktığını, ikinci analizde ise testin temiz çıktığını dile getirdi. Burada soru işaretleri olduğunu vurgulayan Gaytancıoğlu, konu ile ilgili Meclis'e bu konuda bir soru önergesi verdi.
Tarım ürünleri ithalatında daha önceki yıllarda da benzer şekilde kimyasal kalıntı izine rastlandığını ifade eden CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, tespit edilen ürünlerin üçüncü dünya ülkelerine gönderildiğini, tespit edilememesi durumunda ise iç piyasada tüketildiğini söyledi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/arjantinliciftciye250milyontl6421622/
İran hapishane yangınından sonra karıştı! Gardiyanlar el bombası attı ve otomatik silahlarla ateş açtı39 izlenme
Görevine devam etseydi 49 TL olan fatura 29.4 TL olacaktı!107 izlenme
İşte Fahiş Fiyatlardan Yakınan Kiracıların Merakla Beklediği Zirvenin Ana Başlıkları45 izlenme
İmamoğlu diplomasını iptal eden rektörle konuşmasını anlattı! "Çok zor durumdayım başkanım" demiş!15 izlenme
İBB, turist kadını darp eden taksicinin ruhsatını iptal etti!64 izlenme
İmamoğlu açıkladı: “Yerel seçimden önce İstanbul'daki AKP'li tüm belediyelere, Cumhurbaşkanlığı 45'er milyon TL para göndermiş. Bir tek MHP'li Silivri belediyesine göndermemiş”36 izlenme
Üç teklifin verildiği ihalede Doğuş Grubu kaybetti: Araç muayene ihalesinin arkasındaki AKP'li kim?37 izlenme
Akbelen direnişinin sembol ismi Esra Işık duruşmaya böyle götürüldü!21 izlenme
Özlem Çerçioğlu'ndan İsmail Saymaz'a 'gazetecilik yaptığı için' 5 farklı suç duyurusu
Al sana arınma: Kılıçdaroğlu giderlerini karşılayan iş adamına 723 milyon liralık ihale vermiş
Atatürk Havalimanı'nın son haline tepki yağıyor!
Çalıntı KPSS soruları ile gündeme gelen Yediiklim Yayınları devletten ihale almış!