Hatay'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 47 kişinin yaşamını yitirdiği Güçlü Bahçe Sitesi davasında, savcının "kaçma şüphesi" uyarısına rağmen tutuklu müteahhitler Mehmet Güçlü ile Servet Altaş ve yapı denetim firması yetkilisi İsmail Öztürk'ün tahliye edildiği ortaya çıktı.
6 Şubat depremlerinde, Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan 5 bloklu Güçlü Bahçe Sitesi'nin A ve B bloklarının yıkılması sonucu, 47 kişi hayatını kaybetti.
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, yapım sorumlusu müteahhitler Mehmet Güçlü ve Servet Altaş ile yapı denetim firması yetkilisi İsmail Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle dava açtı.
Hatay 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın beşinci duruşmasında, tanıkların dinlenmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, eksik hususların giderilmesini talep ederek, "Sanıkların üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, hükmolunacak muhtemel cezaların süreleri gözetildiğinde sanıkların kaçma şüphelerinin bulunması, sürdürülen tutuklama tedbirlerinin orantılı olup tutuklama koşullarında bir değişiklik olmaması nedeniyle adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağı" yönünde görüş bildirdi.
Tutuklu sanık Mehmet Güçlü, mütalaayı kabul etmediğini belirterek, önceki savunmasını tekrarladı, tahliyesine ve beraatine karar verilmesini istedi.
Tutuklu sanık Servet Altaş'ın avukatları da "Tutukluluk infaza dönüşmüştür, mütalaayı kabul etmiyoruz. Önceki savunmalarımızı tekrar ediyor, sanığın tahliyesi ve beraatini talep ediyoruz" dedi.
Tutuklu sanık İsmail Öztürk'ün avukatı da müvekkilinin tahliyesini ve beraatini talep etti.
Savcının sanıklar hakkında "kaçma şüphesi" uyarısına rağmen mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, tutukluluk süresi ve muhtemel ceza miktarını göz önünde bulundurarak tahliye taleplerini kabul etti.
Mahkeme, sanıklar İsmail Öztürk, Mehmet Güçlü ve Servet Altaş'a "yurt dışına çıkamamak" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyelerine karar verdi.
Edinilen bilgilere göre, sanık Mehmet Güçlü'nün 6 Şubat depremlerinde yıkılan Cemil Çapar Apartmanı davasından tutuklu bulunduğu öğrenildi.
Müşteki avukatlarından Umut Güler, "Gazi Üniversitesi'nden bilirkişi raporu bekleniyor, bu da delillerin henüz tam olarak toplanmadığını göstermektedir. Tüm deliller toplanmadan sanıkların tahliye edilmemesi gerekirdi. Dosyada mevcut raporda sanıkların kusurlu oldukları görülmesine rağmen tahliye edilmelerini hukuka uygun bulmuyorum" dedi.

6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan Güçlü Bahçe Sitesi, 2019 yılında "dünyanın en büyük makası"yla açılmıştı. Altın renkli büyük makas etrafında poz verenler arasında, açılışa katılan dönemin Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, 27. dönem AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, dönemin Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, iş insanları ve STK temsilcileri yer almıştı.
Açılışta konuşma yapan SERAL inşaat firması sahibi Servet Altaş, "25 Temmuz 2017'de temelini attığımız Güçlü Bahçe Sitesi projesini SERAL İnşaat olarak 27 ayda tamamladık. Bugüne kadar şehrimize kazandırdığımız tüm projeler bizim gözbebeğimizdir. Ancak Güçlü Bahçe Sitesi, gerek konumu, gerek yapım kalitesi ve özellikleriyle diğerlerine göre farkındalık yaratmıştır. Çalışmak aşktır ve ben işimin aşığıyım" demişti.
Nefes
Tarikat mensuplarından Nesin Vakfı’ndaki çocuklar için skandal sözler!50 izlenme
AKP'li belediyede ihale skandalı!151 izlenme
Benzer olay farklı karar31 izlenme
"128 milyar dolar Merkez Bankası'nın kasasından nasıl çıktı?"95 izlenme
Ekmeğin gramajı zamlara yetişemedi35 izlenme
Aday gösterilmeyen AKP’li: Ağır bedel ödeyecekler165 izlenme
Tabloyu yayınladı: 'Hani en düşük memur maaşı 22 bin lira olacaktı?'26 izlenme
İstanbul Baro Başkanı ve üyelerine dava12 izlenme