Galatasaray Üniversitesi’nde üç yıl önce iş cinayeti sonucu yaşamını yitiren işçinin eşine ve çocuklarına “Üniversite lojmanlarını terk edin” denildi, ihtarname gönderildi
Galatasaray Üniversitesi’nde asansör tamiri sırasında kabinin altında kalarak yaşamını yitiren işçinin ailesine üç yıl sonra, “Üniversite lojmanlarını terk edin” denildi. İşçinin eşi Hadice Arslan’a “Ya siz çıkın ya da biz lojmanı boşaltırız” ifadelerinin yer aldığı ihtarname gönderildi.
İstanbul Ortaköy’deki üniversitede elektrik teknikeri olarak çalışırken 2015 yılında görev tanımında olmamasına karşın asansör tamir ettirilen Arif Arslan, asansör halatlarının kopması sonucu kabinin altında kalarak yaşamını yitirmişti. Arslan’ın hayatını kaybetmesinin ardından iki çocuğu ile geride kalan Hadice Arslan, üniversitenin lojmanlarında yaşamını sürdürdü. Arslan’ın şikâyetçi olmaması için üniversite yönetiminin çocuklarına burs teklifinde bulunduğu iddia edilirken, çocukların bir iş insanı tarafından bir yıl burslu okutulduğu, ardından bursların sonlandırıldığı öğrenildi.
Üç yıl önce eşini kaybeden ve bir çocuğu bu yıl üniversite sınavına girecek Hadice Arslan’a üniversite genel sekreterliği tarafından geçen ay yapılan sözlü bildirimde, lojmanlardan çıkması istendi. Çocukları ile birlikte sokakta kalma tehlikesi yaşayan Arslan ise üniversite idaresinden bir yıllık ek süre istedi.
‘Çocuğum bu yıl sınava girecek’
Bir çocuğunun bu yıl üniversite sınavına gireceğini ifade eden Arslan, lojmanlarda bir yıl daha kalma isteğini üniversite idaresine bildirdi. Sınava girecek çocuğuna Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin ders çalıştırdığını, bu nedenle sınav sonuna kadar lojmanlarda kalmak istediğini ifade eden Arslan’a Galatasaray Üniversitesi Genel Sekreterliği’nden olumsuz yanıt geldi.
‘İşgalcisiniz’
Üniversite Genel Sekreter Vekili Müjde Genevois imzalı ihtarnamede aileye, “Üniversitemizin Ortaköy Yıldız Yerleşkesi içerisinde bulunan taşınmazı usul ve mevzuata aykırı olarak kullanmaktasınız. Haksız kullanımınıza ısrarla devam etmektesiniz. Bu sizi işgalci konumuna düşürmektedir. 14 Eylül tarihine kadar söz konusu taşınmazı teslim etmelisiniz. Aksi takdirde söz konusu taşınmaz boşaltılacaktır” denildi.
Öğrenciler devrede
Galatasaray Üniversitesi Genel Sekreterliği’nin Hadice Arslan’a gönderdiği ihtarnamenin ardından üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup idare ile görüşme talebinde bulundu. Öğrencilerle okul idaresinin bugün görüşmesi bekleniyor.
Yönetim sorularımızı yanıtsız bıraktı
Galatasaray Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Müjde Genevois, BirGün’ün soruları üzerine iddiaları yalanlamadı. Konunun çok “detaylı” olduğunu söyleyen Genevois, “vakti olmadığı için” görüş vermek istemediğini belirtti.
https://www.birgun.net/haberdetay/oleniscininailesinilojmandancikartiyorlar230046.html
Erdoğan'a sorulacak sorular önceden yayınlandı, 3 muhabir bire bir aynı soruları sordu38 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan'da indirimli et ve kıyma satacak41 izlenme
Rus komedyen 'İstanbul taksicilerini' anlattı, yerli yabancı bir çok kişi hak verdi: "İstanbul'da taksiyle bir yere gitmek için bunu istemeniz yeterli değil. Taksicinin de oraya gitmek istemesi lazım"44 izlenme
MHP Milletvekili'nden Sedat Peker'e teşekkür27 izlenme
Milletin parasıyla yapılan yazlık saray görüntülendi !239 izlenme
Almanya 55 bin lira maaşla 2 milyon işçi alacak35 izlenme
Herkesin gözü onun üstündeydi, Veyis Ateş Habertürk'ten istifa etti!46 izlenme
Gelibolu'da başlayan yangın Eceabat'a kadar ulaştı25 izlenme