Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Cuma hutbesi, "Kimliğimiz Geleceğimizdir" başlığıyla yayımlandı.
Hutbede, her toplumun kendine özgü bir kimliği olduğu vurgulanarak, milletlerin bu kimlikle "tarihteki yerlerini aldıkları", "aile, sanat, mimari, şehir ve medeniyetlerini" bu kimlikle oluşturdukları ifade edildi.
Müslüman kimliğinin birlik ve beraberliği sağlayan temel unsurlardan biri olduğu belirtilen hutbede, bu kimliğin kaynağının Kur’an ve sünnet olduğu kaydedildi.
Toplumsal yozlaşmaya da değinilen hutbede, tarih sahnesinden silinen milletlerin "yabancı kültürlerin etkisi altına girdikleri ve kimliklerine yabancılaştıkları" aktarıldı.
Hutbede, insanlığın bugün ahlaki bir yozlaşmaya karşı karşıya olduğu belirtilerek, "Sınır tanımayan bir tarzda gerçekleştirilen eğlencelerle tertemiz yaratılan fıtrat bozulmak istenmektedir. İnsanın; zamanını ve imkanlarını harcadığı ölçüde mutlu olabileceği algısı üretilmektedir. Özüne ve kültürüne yabancı, kimliksiz nesiller oluşturulmaya çalışılmaktadır" denildi.
Yeni miladi yıl öncesine dikkat çekilen hutbede, "Bu günler; değerlerimiz ve kimliğimizle bağdaşmayan eğlencelerle hayatımızı zayi ettiğimiz günler olmamalıdır. Bu günler; inancımızda ve kültürümüzde yeri olmayan sembollerle evlerin, işyerlerinin ve sokakların donatıldığı bir ortama çevrilmemelidir. Bu günler; bedenimize ve ruhumuza zarar veren alkolün tüketildiği bir zaman dilimi haline getirilmemelidir. Bu günler; içinde alın teri olmayan, kendisiyle hayır yapılamayan, adı ne olursa olsun kumar, piyango ve şans oyunlarının oynandığı bir hale dönüştürülmemelidir" ifadelerine yer verildi.
NEFES
Eylem Tok’un firari oğlunun babası Bülent Cihantimur adli kontrolle serbest40 izlenme
İBB’den çarpıcı uyarı! "Yarım bırakılan projeler, İstanbul’un altına döşenmiş bomba gibi"51 izlenme
Bloomberg duyurdu: İktidar 15 Temmuz Köprüsü'nün de işletme hakkını satıyor23 izlenme
'İsrail'le ticareti ifşa eden gazeteci Metin Cihan'ın X hesabına erişim engeli28 izlenme
AKP'li ilçe başkanı kamu kurumunu bastı, memurun üzerine yürüdü !1061 izlenme
Alman polisinden skandal uygulama! Türk gencinin başına çuval geçirdiler!163 izlenme
Roketsan'ın genç mühendisi evinde ölü bulundu! Olay "şüpheli" olarak kayıtlara geçti30 izlenme
Ali Koç'un, Rasim Ozan Kütahyalı'ya canlı yayında verdiği tarihi ayar gündemi sarsmaya devam ediyor!77 izlenme