Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararına rağmen yeniden yargılama yapılmayan ve tahliye edilmeyen Gezi hükümlüsü şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’ne kaldırılmasına tepki yağıyor.
Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman “MS atakları geçiriyor. Artık adalet bizim için bir yaşam hakkı meselesidir” dedi. Kahraman’ın tahliye edilmemesine tepkiler şöyle:
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır: AYM kararına rağmen Tayfun Kahraman’ı tahliye etmemek adaletin istismarıdır. Aylardır hastalığını bile bile acı çekmesine izin verilmesi işkencedir. Türkiye bir hukuk devleti olsaydı eğer, şimdi evinde olurdu.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir: Tayfun Kahraman hastanede, siz hukuksuzluk peşindesiniz! AYM kararına direnen mahkeme, bu sessizliğe onay veren iktidardır. Gözümüzün önünde bir cinayet mi işlemeye çalışıyorsunuz? Anayasayı uygulamak için daha neyi bekliyorsunuz?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu: AYM ve AİHM kararları bağlayıcıdır. Yargı, intikam aracı değildir. Bu hukuksuzluğa rağmen gereğini yapmayan herkesin üzerinde olacaktır. Tedavisi özgürlük koşullarında ve insan onuruna uygun şekilde sürdürülmelidir.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Birçok katil ve adi suçlu salıverilirken, Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararına rağmen hasta bir tutuklunun hapiste tutulması adalete de vicdana da sığmaz. Tayfun Kahraman en derhal tahliye edilmeli ve tutuksuz yargılanmalıdır.
NEFES
Vakalara göre vefatın en yüksek olduğu şehirde sürekli anons yapılıyor!97 izlenme
Adana'da 2 aydır maaş alamayan işçiler eylem yaptı: Fabrika "sabır ve anlayış" istedi27 izlenme
Adana'da 36 aracın lastiğini kesen şüpheli: "Kafamız güzeldi!"24 izlenme
Ümit Özdağ: Her 20 kişiden biri Suriyeli142 izlenme
'Kayıp diploma' iddiasında yeni gelişme544 izlenme
Suriyeliler kantonu… Türkler kaçıyor!277 izlenme
18 ülkenin kırmızı bültenle aradığı 25 kişi Türkiye'de yakalandı18 izlenme
Vatandaşa bir yük daha! Erdoğan'a yeni yetkiyle beraber Meclis'ten geçti!108 izlenme
Bu gerekçeyle ülkedeki herkes tutuklanabilir! Yoksulluğu gündeme getirmek suç sayıldı!
Dokunulmazlıkta çifte standart! HDP'li vekile var, CHP'li vekile yok!
İşte AKP'ye kaybettiren fotoğraf! Babalarının malı gibi kullanıyorlar!
Kuvvet Komutanları Hizbullahçı HÜDA – PAR ile aynı karede!