Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin hazırlanmasının üstünden 1 senen geçti. AKP’li belediyelerin ve çok sayıda bakanlığın harcaması, Bakan Mehmet Şimşek imzalı genelgenin etkisizliğini gözler önüne serdi. Diyanet İşleri Başkanlığı da genelgeyi yok sayan harcamalara imza atan kurumların arasında yer aldı.
Toplam 130,1 milyar TL’lik bütçe ile başladığı 2025 yılının OcakNisan döneminde 42 milyar 483 milyon 861 bin TL harcayan başkanlığın, Ankara’da gerçekleştirdiği iki organizasyonun maliyeti de tespit edildi. Dev bütçesinden gerçekleştirdiği hoyrat harcamalar nedeniyle tepki çeken başkanlığın, organizasyonlar için 500 bin TL’ye yakın para harcadığı öğrenildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, “Dini Yayınlar Kongresi ve Din İşleri Yüksek Kurulu Sempozyumu” için gerçekleştirilen organizasyonun hizmet alımını, Kamu İhale Kanunu’nun 22/d maddesi kapsamında yaptı. Kamu idarelerine, temsil ağırlama faaliyetleri için ihale gerçekleştirmeden, doğrudan temin yöntemini kullanma olanağını veren 22/d kapsamındaki hizmet alımı için 20 Mayıs’ta sözleşme imzalandı. Özel bir organizasyon şirketiyle imzalanan sözleşme kapsamında Diyanet’in kasasından 462 bin 500 TL çıktığı belirtildi.
BirGün
İmamoğlu, Üsküdar'daki kreş açılışında konuştu: "Kreş açmaya devam edeceğiz. Burs vermeye devam edeceğiz, yurtlarımızı açmaya devam edeceğiz"43 izlenme
Suriyeli sığınmacıdan CHP hakkında skandal sözler! 'AKP'ye hepimiz destek olmalıyız. CHP aleyhinde çalışmalıyız!'108 izlenme
İşte yüzde 127’lik zammın sadece 8 günde faturaya etkisi!67 izlenme
Bu hesabı kim yaptı? Çanakkale Köprüsü'nde yüzde 91'lik hesap hatası32 izlenme
'Gerekirse soğan ekmek yeriz, Erdoğan'dan vazgeçmeyiz' diyen vatandaş: 'Köfteci Yusuf'un yanındayız, kurulan kumpasın farkındayız. Gerçekler ortaya çıkacak, bu milleti kandıramayacaksınız'55 izlenme
Rusya, Harkov'daki bir kamu binasını roketle vurdu!74 izlenme
Erdoğan’ın açıkladığı koronavirüs tedbirleri tarikat cenazesinde işlemedi!57 izlenme
Salgın tedbirleri hakkında soruşturma başlatan savcıya ilişkin Şanlıurfa Valiliği'nden açıklama!91 izlenme
Girne'deki gemi faciasında 9 kişiye 3 günlük tutuklama kararı
İmamoğlu operasyonu iş dünyasının planlarını altüst etti
Pazara çıkan isyan ediyor: "Hayat bitmiş, ölmüşüm ağlayanımız yok"
Vatandaşın 'heybesindeki' eridi: “Eskiden kilo kilo alırdık, şimdi nereden alacaksın, gramaja düştük artık. Zorlaştı hayat”