Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, 2022’de Meclis’te hiç ret oyu olmadan kurulan Diyanet Akademisi’nde din görevlilerine verilen imkanlar gündem oldu.
Personelin eğitildiği akademiye gidenlere eğitim sürecinde harçlık verilirken, erkek adayların askerlikleri ise “eğitim sürecinin kesintiye uğramaması” için erteleniyor.
SEÇİMİN HEMEN ARDINDAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI
Akademiye ilişkin “görev ve çalışma”, “mesleki eğitim”, “hizmet içi eğitim”, aday din görevlilerine ilişkin “disiplin” ve “istihkak” yönetmelikleri dün aynı anda yayımlandı. Yönetmeliklerin, seçimlerin hemen ardından yayımlanması ise dikkat çekti.
“Görev ve çalışma” yönetmeliğine göre akademi için Diyanet İşleri başkanının başkanlığında Akademi İstişare Kurulu kurulacak.
Kurulda Diyanet yöneticilerinin yanı sıra bir YÖK üyesinin ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi genel müdürünün bulunmasının öngörülmesi dikkat çekti.

VERGİ ALINMAYACAK, ASKERLİK ERTELENECEK …
Aday din görevlilerine ilişkin istihkak yönetmeliğinde ise aday din görevlilerine verilecek harçlık tutarına yönelik hesaplama yer aldı. Buna göre vaiz olanlara 7000, imamhatip ve Kuran kursu öğreticisi olanlara 6000, müezzinkayyum olanlara 5000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda harçlık ödenecek. Bu harçlık, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmayacak.
Eğitim sürecinde de aday din görevlileri genel sağlık sigortalısı sayılacak.
Bu kapsamda sağlık kurumlarının muayene ve tedavi hizmetlerinden faydalanacaklar.
Bu kişilerin eş ve çocukları ile anne ve babaları da bakmakla yükümlü olunan kişi sıfatıyla genel sağlık sigortasından yararlanabilecek.
Eğitim süresince sabah, öğle ve akşam öğünleri sağlanacak.
Konaklama da başkanlık tarafından sağlanacak.
Konaklanacak yer ile mesleki eğitim merkezi arasındaki şehir içi gidişgeliş ulaşım ücretleri, akademinin bütçesinden karşılanacak.
Eğitim materyalleri de ücretsiz verilecek.
Birer adet sarık, cüppe, önlük, başörtüsü ve seccade adaylara sağlanacak.
Yeniçağ
Seks partisinde ölen şeyh ile ilgili olay yaratacak gerçek! "Şeyh günler süren..."259 izlenme
Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 21 kuruş indirim gelmesi bekleniyor35 izlenme
İBB Meclisi'nde AKP ve CHP grubu arasında gerilim: Oturuma ara verildi146 izlenme
Nahit Eren'den Narin cinayetindeki 'saç teli' iddialarına yanıt34 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 7.304 yeni vaka tespit edilirken, 48 kişi hayatını kaybetti, 5.103 kişi de sağlığına kavuştu!48 izlenme
Bitmiyor... Bitmiyor... Bodrum'da tekrar yangın çıktı!78 izlenme
Taksim'de iki kadının kendilerine laf atan bir erkeği evire çevire dövdüğü anlar kamerada24 izlenme
İşsiz anneye mahkemeden şok! Boşandığı kocasına nafaka ödeyecek22 izlenme