CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 31 sene önce aldığı lisans diploması 18 Mart tarihinde iptal edilmiş ve böylece cumhurbaşkanı adayı olmasının önü resmi olarak kesilmişti.
CHP, İmamoğlu'nun diplomasının haksız yere iptal edildiğini savunarak diplomayı geri almak için adımlarını atmaya devam ederken flaş gelişmeyi T24 yazarı Tolga Şardan aktardı. Şardan bugünkü yazısında İmamoğlu'nun diplomasını iptal eden raporu hazırlayıp İstanbul Üniversitesi'ne gönderen YÖK Denetleme Kurulu'ndaki sessiz atamayı anlattı.
Şardan'ın yazısına göre, "YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı’na 23 Ağustos 2024’te atama yapıldı. Önceki Kurul Başkanı Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’in Çukurova Üniversitesi rektörü olmasından sonra, kurul üyelerinden Ercan Özkan, kurul başkanlığına getirildi" ancak bu atama vekalaten yapıldı.
Özkan'ın Kurul'daki üyelik görevi de vekaleten başkanlık yaptığı sırada doldu. Bunun üzerine Erdoğan 7 Kasım 2024’te Özkan'ı yeniden "YÖK Denetleme Kurulu Üyesi" olarak atadı.
Kurul, İmamoğlu için aleyhte olan raporu hazırlayıp üniversiteye Şubat ayında teslim etti. Mart 2025'te de "Vekil kurul başkanı Ercan Özkan, göreve “asaleten” atandı." Şardan yazısının ilgili kısmını, "Böylece, İmamoğlu hakkında yürütülen adli sürecin ilk talihlisi YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı’na asaleten atanan Özkan oldu." sözleri ile noktaladı.
Savaşın bedelini IMF açıkladı: Ekonomik bağları olan ülkeler için büyük risk85 izlenme
Ankara'yı böyle soymuşlar! Cami derneklerine usulsüz yardım81 izlenme
'Erdoğan, iktidarı bıraktığında ömrünü Marmaris'te huzurla geçiremeyeceğini biliyor'987 izlenme
Vatandaş, 28 saniyede AKP'nin 17 yıllık politikasını özetlemiş !11098 izlenme
İçişleri Bakanlığı: "Beykoz Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı"20 izlenme
Polonya’yı tehdit etmişti, Çeçen lider Kadirov ve askerleri hakkında korkunç iddia!50 izlenme
Van'da hain saldırı! Teröristler İran tarafından ateş açtı, 1 şehit, 2 yaralı...84 izlenme
İstanbul’daki Rusya-Ukrayna müzakereleri… Rus ve Ukrayna heyetlerinden ilk açıklama geldi51 izlenme