CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 31 sene önce aldığı lisans diploması 18 Mart tarihinde iptal edilmiş ve böylece cumhurbaşkanı adayı olmasının önü resmi olarak kesilmişti.
CHP, İmamoğlu'nun diplomasının haksız yere iptal edildiğini savunarak diplomayı geri almak için adımlarını atmaya devam ederken flaş gelişmeyi T24 yazarı Tolga Şardan aktardı. Şardan bugünkü yazısında İmamoğlu'nun diplomasını iptal eden raporu hazırlayıp İstanbul Üniversitesi'ne gönderen YÖK Denetleme Kurulu'ndaki sessiz atamayı anlattı.
Şardan'ın yazısına göre, "YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı’na 23 Ağustos 2024’te atama yapıldı. Önceki Kurul Başkanı Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’in Çukurova Üniversitesi rektörü olmasından sonra, kurul üyelerinden Ercan Özkan, kurul başkanlığına getirildi" ancak bu atama vekalaten yapıldı.
Özkan'ın Kurul'daki üyelik görevi de vekaleten başkanlık yaptığı sırada doldu. Bunun üzerine Erdoğan 7 Kasım 2024’te Özkan'ı yeniden "YÖK Denetleme Kurulu Üyesi" olarak atadı.
Kurul, İmamoğlu için aleyhte olan raporu hazırlayıp üniversiteye Şubat ayında teslim etti. Mart 2025'te de "Vekil kurul başkanı Ercan Özkan, göreve “asaleten” atandı." Şardan yazısının ilgili kısmını, "Böylece, İmamoğlu hakkında yürütülen adli sürecin ilk talihlisi YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı’na asaleten atanan Özkan oldu." sözleri ile noktaladı.
Türkiye 70'lere geri döndü! CHP'nin elektriğini kestiler!43 izlenme
İngiltere kapanan dükkanlardaki çalışanların maaşının yüzde 80’ini ödeyecek!97 izlenme
Ahmet Altan yeniden tutuklandı!69 izlenme
AKP'lilerden Kasımpaşa'da bile Erdoğan'a isyan 'Önce gelsin halimizi görsün. O bizi unuttu, biz de artık onu unuttuk !'248 izlenme
"Bunlar reisin emrini bekliyor!"559 izlenme
Hiç Beklemedik Anda Tablo Sahibi Oldu ve Satışını 5 milyon Euro’dan Sundu19 izlenme
Erdoğan, damadı ortada bıraktı! "Yoktum, Cumhurbaşkanıydım"31 izlenme
Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu!42 izlenme
Gebze'de bir oto galeriye ateş açan kişi önce azmettiricisi olduğu düşünülen kişiye selam söyledi sonra silahına davranıp kurşun yağdırdı
Dev Türk bilet şirketi Fransız Bla Bla Car'a satıldı
Yiğit Bulut, doların 32 TL'yi aştığı gün özür yerine İmamoğlu'nu suçladı!
Brüksel'de iki kişiyi öldüren saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü