Cumhuriyet Gazetesi'nden Faik Erdemli'nin aktardığı haber şöyle;
Bazen biz Türklerin zekâsına hayran mı olmalıyız yoksa korkmalı mıyız bilemedim. MercedesBenz online satış sitemini durdurduğunu açıkladı.
MercedesBenz uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı MercedesBenz Online Satış Sistemi’ni yaklaşık 2 ay önce 15 Mayıs’ta hayata geçirdi.
Bayiler artık acente gibi çalışacaktı.
MercedesBenz’in online satışa geçmesindeki amaç, son yıllarda en çok tartışılan konuların başında gelen araçların galeriler ve aracılar tarafından alınıp daha yüksek fiyattan satılmasıydı.
Bu sayede MercedesBenz aracı direkt biniciyle buluşturacak ve araç stok durumunu da bu sayede kontrol edecekti.
Araç daha online satışa girer girmez gizli bir el aracı hemen satın alıyordu.
Düşünün araç online satışa konuyor. Daha siz aracın özelliklerine bakamadan başka birisi aracı inceliyor, kayıt yaptırıyor, kredi kartı bilgilerini girip kaporasını yatırıp aracı satışa hazır hale getirebiliyordu.
MercedesBenz gelen şikâyetlerden oldukça rahatsız olmuştu. İşin üzerine gidince de gerçek ortaya çıktı.
Galericiler ve araç alımı yapan kişiler, araç sistemi üzerinde çalışan “bot” yazılımla sisteme düşen araçları otomatik olarak satın alıyorlar. Kredi kartı ve diğer veriler bu programa kaydediliyor ve sistem aracı otomatik olarak satın alıyor.
Başta bunlara inanmak istemeyen MercedesBenz, online satıştan aldıkları arabalarının teslimi için bayilere gelenlerin aynı kişiler olması, aynı aileden ve aynı galerilerden kişiler olması şaşırttı.
MercedesBenz Türkiye bu durumu derhal Almanya MercedesBenz ile paylaştı.
Oluşan bu durumu şaşkınlıkla karşılayan MercedesBenz Almanya, ani bir kararla Türkiye’de internetten araç satışının durdurulmasını istedi.
Mercedes, büyük umutlarla açtığı online satış sistemini daha 2 ayını doldurmadan sonlandırdı.
halktv.com.tr
Çakıl taşından bile yolsuzluk çıktı!45 izlenme
Antalya'da 4 ilçede orman yangını: Evler tahliye edildi25 izlenme
“Oyumu Tayyip’e Attım”510 izlenme
Doğalgazda 'sıfır' fatura bekleniyordu: Tam tersi olduğu ortaya çıktı61 izlenme
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı: 'Kılıçdaroğlu'na suikast' duyumunu bir STK başkanından aldım38 izlenme
Ankara’da kömür ve yiyecek dağıtımı devri kapanıyor! İşte Mansur Yavaş'ın yeni getireceği sistem...215 izlenme
Kamuoyuna açıklanmayan YAŞ kararları ortaya çıktı295 izlenme
1.3 milyon yolcu garantisi verildi, 238 bin kişi kullandı!40 izlenme
Uçak hangarları, ilahiyat fakültesine dönüştürülecek
Ukrayna-Rusya savaşı… Moskova’nın planı sızdı: 50 bin askeri gözden çıkardılar
Ünlü ekonomistin Diyanet yorumu olay oldu: “O parayı şeytana versen, salavat getirir tövbe eder ya”
'500 binden fazla çocuk okula aç gidiyor'