Öğrenci Veli Derneği (VeliDer), bugün İstanbul Kartal’da basın açıklaması düzenleyerek ‘20222023 EğitimÖğretim Yılı Yıl Sonu Raporu’nu açıkladı. Dernek tarafından yapılan açıklamada, 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden eğitim yatırımlarına ayrılan pay 17,18 iken 2023 yılında bu payın 9,18’e düştüğü belirtildi.
Özel okul sayısının rekor düzeyde arttığı, 1,5 milyonu aşkın kız öğrencinin eğitim öğretimin dışında kaldığı tespitlerinin de yer aldığı değerlendirme raporunun detayları şöyle:
“Yalnızca 2020 verilerinde dahi ülkemizdeki çocukların yüzde 44,3’ü yoksulluk ve açlıkla karşı karşıya bırakılmıştı. Açlık sınırı 9.814 TL’ye, yoksulluk sınırı 33.948’e ulaşmıştır. 10 milyon işçi asgari ücretle veya asgari ücret civarında çalışmaktadır. Yoksulluğun, zamların artışı ile beraber en az iki çocuğumuzdan biri açlığı, yoksulluğu yaşıyor.
Okullarda yetersiz ve dengesiz beslenme sorunu kadar önemli bir sorun olan sağlıklı içme suyuna erişimdir. Tüm okullarda, üniversitelerde tüm öğrenciler için ücretsiz yemek ücretsiz sağlıklı içme suyu uygulaması başlatılmalıdır. Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan tüm çocuklara her ay düzenli maddi eğitim desteği verilmelidir."
KAYNAK: ANKA
halktv.com.tr
Sinan Ateş'in eşinden Ümit Özdağ'ı tehdit eden Ahmet Yiğit Yıldırım'a sert yanıt17 izlenme
Motorine 3 ayda yüzde 106 zam26 izlenme
Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde 'organize saldırı' izleri115 izlenme
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediye meclisi toplantısında yumruklar havada uçuştu37 izlenme
Katliamı gizleyemezsiniz! Büyük işgalde bir ambargo daha... Gazze'de internet ve iletişim tamamen kesildi15 izlenme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in eşinin fotoğrafını paylaşan kişi gözaltına alındı!16 izlenme
Bedava hamsi koronavirüsü unutturdu!48 izlenme
CHP'li başkana "19 Mayıs'ta yanlış yolda yürüyüş yaptı" diye hapis cezası!86 izlenme
Valilik 'yıkılsın' dedi, Milli Eğitim 'güçlendiriyor': Hatay'da veliler tedirgin
Sedat Peker'den Cevheri Güven açıklaması "Video çekme şansı bulursam..."
Kur'an kursu eğiticisi için yakalama kararı!
AKP'de taşlar yerinden oynadı! Erdoğan'ın sabır taştı, vekilleri tek tek azarladı!