AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı Turhan Çömez, gazeteci Fikret Bila, Barış Pehlivan ve hukukçu Salim Şen'in dün akşam katıldığı canlı yayında Sedat Peker'in iddia ettiği rüşvet ağı konuşuldu.
Turhan Çömez'in AKP'de danışman olduğu döneme ilişkin anlattıkları geceye damga vurdu.
İşte Turhan Çömez'in Abdullah Gül ve dönemin Başbakanı Erdoğan'la ilgili iddiaları;
"Yıl 2003 Erdoğan'ın yaptığı bir konuşmada biz yolsuzlukların damarından girdik. Bundan sonra bir yolsuzluk olursa bizzat bana haber vereceksiniz" dedi.
"Nereden bileyim yolsuzlukların AKP'nin damarından girdiğini?"
Ben de nereden bileyim yolsuzlukların AKP'nin damarından girdiğini. Bir yolsuzluk dosyası bir iş adamı geldi zamanın maliye bakanlığında yaşanan korkunç bir rüşvet talebini bana iletti. Ben de 'bıktım artık dedim bunlardan ağızdan ağıza iletmek istemiyorum. Lütfen bunu yaz' dedim. Yazdı iş adamı ayrıntılı bir şekilde. Kalktım Abdullah Gül'e verdim. 2 gün sonra bu işin muhatabı Bakan beni aradı. 'Niye dedi beni Gül'e şikayet ediyorsun' diye.
'Şikayet ettiğim yolsuzluk dosyaları yargılandığım davada "hükümete yıkmaya delil" oldu'
Anladım ki Gül adama 'yaptıklarınla ilgili bana şikayet geliyor, tedbirini al' demek istiyor. Bakanla kavga ettik, vurdum kapıyı çıktım. 'Daha detaylı her şeyi yaz' dedim. Yazdı. Götürdüm Başbakanlığa teslim ettim. O zaman başbakan Erdoğan'dı. Halbuki yolsuzluk bunların damarından girmiş ben de saf saf gidiyorum. Hiçbir şey olmadı. Yıllar sonra bu mektuplar, rüşvet ifşaları ve şikayetleri Ergenekon davasında "hükümete yıkmaya delil" olarak benim karşıma çıktı."
Yeniçağ
TRT'nin Kılıçdaroğlu ambargosuna CHP'den suç duyurusu
Zabıta tezgâhını kaldırmak istedi, seyyar satıcı kendini yaktı
Münevver Karabulut’u katleden Cem Garipoğlu’nun mezarının son hali görüntülendi
Saray, dakikada bir asgari ücret harcıyor!
İYİ Parti’den Sinan Ateş açıklaması
Eski AKP'li vekilin kurduğu İsrafı Önleme Vakfı'nda usulsüzlük!
Saray’a ‘kiralık’ güvenlik filosu!
Bir AKP'linin utanmazlık seviyesi! 'Vücudumda 11 tane mermi var' diyen gaziye 'Olsun, her yerin duruyor! 46 yaşında emekli olmuşsun git çalış! Yürüyebiliyorsan çalışacaksın!'
Zam yağmuru sürüyor! Bir rakı grubuna daha zam
Sevgilisini tüfekle vuran adama önce indirim sonra tahliye!
Kilis Valisinden şehre atılan füzelere karşı muhteşem önlem ! 'Abdestsiz dışarıya çıkmıyoruz !'
20 milyar dolarlık projede büyük kriz: Maaşlar 3 aydır ödenmiyor!
Sağlık Bakanı Koca, corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 386.820'ye, can kaybı 10.639’a yükseldi!
Yargıtay’da virüs paniği yaşanıyor!