Ankara’nın Mamak ilçesindeki Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu’nda, görev yapan M.K. adlı din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin, 8. sınıf öğrencilerine 20 Eylül'deki ders sırasında “Alevi olanlar parmak kaldırsın” dedikten sonra parmak kaldıran öğrencilere “Aleviler neden abdest alıp namaz kılmıyor? Oruç neden tutulmuyor? sorularını yöneltti. İddiaya göre M.K., “Biz Hazreti Ali’yi sevmeyiz. Hazreti Ali, peygamber efendimizin eşine küfür etmiş” ifadesini kullandı.
Bazı öğrencilerin, derste yaşananları ailesine anlatması ve okula gitmek istememesi üzerine veliler, M.K. adlı öğretmenle görüştü. İddiaları kabul etmeyen M.K., velinin zülfikâr kolyesine işaret ederek “Zaten sormama gerek yok. Kimin ne olduğu belli. Boyunlarındaki kolyeden tanıdım kimin ne olduğunu” dedi.
Söz konusu derste yer alan bazı öğrencilerin, daha sonra Alevi öğrencilerle dalga geçtiğini de öne süren veliler ise okul müdürlüğüne şikâyette bulundu. Şikâyette, M.K’nin, “öğrenciler arasında kutuplaşmaya neden olduğu, öğrencilerin problem yaşamasına ve psikolojik olarak yıpranmalarına neden olacak şekilde davrandığı ve öğrencileri olumsuz yönde etkilendiği” belirtildi. Okul müdürlüğünün ise “M.K. hakkında işlem yapılmadığını ve uyarıldığını, davranışın tekrarlanması durumunda işlem yapılacağını” söylediği kaydedildi.
Samsun’da kendilerini sıkıştıran arabaya selektör yapan bebekli aile öldüresiye darp edildi, annesinin kucağındaki bebek bile kırılan camlardan zarar gördü!36 izlenme
Borsa İstanbul çakıldı!52 izlenme
AKP kalıcı konut ihalelerini seçtiği müteahhitlere ‘milyar milyar’ dağıtıyor47 izlenme
İflaslar rekora koştu kepenkler iniyor15 izlenme
Atatürk'e hakarete ödül gibi ceza!109 izlenme
AKP’li başkan, tepki çeken Galip Öztürk’lü fotoğrafı kaldırdı286 izlenme
Çin'in bedava verdiği korona aşılarını devlete satan AKP Milletvekilinin Sağlık Bakanlığı’na 159 milyon TL’lik kuduz aşısı sattığı ortaya çıktı24 izlenme
İBB'ye yeni operasyon dalgası! İşte Gözaltına alınanların isimleri11 izlenme