Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'nun istifası ve tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılması amacıyla başlayan protestolar sürüyor.
Son olarak Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü öğrencileri bir açıklama yayınlayarak, yarın toplanacak Üniversite Yönetim Kurulu toplantısına katılmayı reddetti. Öğrenciler ayrıca tüm bileşenlere toplantıya katılmama çağrısı yaptı.
“Kendi başına istifa etme ehliyeti dahi bulunmayan kayyum rektör Melih Bulu’nun üniversitenin bürokratik işleyişini kullanarak kendine meşruiyet devşirme çabalarının farkındayız. Gece yarısı kararlarıyla fakülteler kurulması, arkadaşlarımızın hukuksuzca gözaltına alınmaları, tutuklanmaları, ev hapsine mahkum edilmeleri ve kampüslerimizin polis ablukası altına alınması sürecinde böyle bir toplantıya katılmayı reddediyoruz” denilen açıklamada, toplantıya katılım kararı alan diğer bileşenlerin de kararlarını tekrar gözden geçirmeleri çağrısı yapıldı.
Lisansüstü öğrencileri yazılı açıklamada taleplerini de şöyle sıraladı:
Tutuklanan, ev hapsinde tutulan ve gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.
Üniversitemizi abluka altına alan polis ordusu geri çekilmelidir.
Melih Bulu ve bütün kayyum rektörler istifa etmelidir.
Bütün Türkiye’de rektörlük seçimleri üniversitelerin tüm bileşenlerinin katılımıyla yapılmalıdır.
Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü öğrencileri tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

http://www.krttv.com.tr/gundem/bogazicilisansustuogrencilerimelihbulunundavetinekatilmayih64527.html
Malatya’da güçlendirme yapılan okullar yıkıldı49 izlenme
Fatih Terim neden Panathinaikos'a gitti? Seçil Erzan detayı45 izlenme
Köprü ve otoyollarda müteahhitlere yapılan ödeme yine zamlandı: İşte kalem kalem o ödemeler14 izlenme
Bakan Şimşek'in bu paylaşımına tepki yağdı39 izlenme
Haluk Levent'ten şehit ailesine destek konseri26 izlenme
Atatürk'ün ve bilimin kısıtlandığı yeni müfredatı onaylayanların hepsi imam hatipli çıktı31 izlenme
Doğalgaza üçüncü büyük zam!222 izlenme
İmamoğlu'ndan iktidara açık mesaj: "Ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız millet kazanacak"12 izlenme