Didem Arslan Yılmaz Kürtçe konuşan kadını hattan aldı! 'Doğru düzgün Türkçe konuşsun, burası Türkiye Cumhuriyeti'

78 izlenme 24 Ağustos 2021
Reklamlar

“Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme” programına telefonla bağlanan ve Kürtçe konuşan Türkan Taşçı isimli vatandaş, Didem Arslan Yılmaz tarafından hattan alındı. Yılmaz, “Biraz da anlarım ben Kürtçe’den, kesinlikle olmaz. Halayla bir konuşun, doğru düzgün Türkçe konuşsun, burası Türkiye Cumhuriyeti. Doğu dili bilmiyoruz” ifadelerini kullanırken, duruma sosyal medyada tepki gösterildi.


Show TV’de yayımlanan “Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme” programında konuklar Ayfer Taşçı ve Hayriye Taşçı’nın halaları Türkan Taşçı, programa telefonla bağlandı. Hala Taşçı’nın yeğenlerine yönelik “Siz orada ne arıyorsunuz” sözleri üzerine gerginlik yaşandı, karşılıklı edilen hakaretler sansürlendi.

Televizyonun sesini kısması istenen Türkan Taşçı’nın daha sonra sunucu Didem Arslan Yılmaz’ın “Hatta mısın” soruna verdiği yanıt da sansürlendi. Ardından yeğen Hayriye Taşçı’nın “Konuş tamam konuş” dediği duyuldu. Didem Arslan Yılmaz ise “Hayır hayır. Türkan Hanım bizim de anlamamız lazım. Kızlara hakaret edemez tabii böyle konuşamaz. Biraz da anlarım ben Kürtçe’den, kesinlikle olmaz diyerek” Türkan Taşçı’nın hattan alınmasını istedi.

Didem Arslan Yılmaz, şu sözleri sarf etti:

“Hayır hayır. Türkan Hanım bizim de anlamamız lazım. Türkan Hanımı bir hattan alın. Kızlara hakaret edemez tabii böyle konuşamaz. Biraz da anlarım ben Kürtçe’den, kesinlikle olmaz. Halayla bir konuşun, doğru düzgün Türkçe konuşsun, burası Türkiye Cumhuriyeti. Doğu dili bilmiyoruz. Bilsek anlayacağız da konuşacağız da bilmiyorum”

Dakikalar sonra tekrar programa bağlanan Türkan Taşçı, konuşmasına Türkçe devam etti. Sosyal medyada ise birçok kullanıcı duruma tepki gösterdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yavaş’tan sonra İmamoğlu da el attı! İBB ekipleri okulları temizliyor Sokak röportajında 'Telefonunu çıkart' deyince ağzına telefon sokulan AKP'liden inanılmaz u dönüşü! 'Telefon teknolojinin getirdiği bir şey, telefona kimse birşey diyemez' Dolarla maaş almıyoruz ama, Türkiye asgari ücrette Avrupa’da sondan ikinci! Özkan Uğur'un duygu dolu o anları tekrar gündem oldu... "Ah canım, duygulandın... ah tontonum"