Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Tebliği’nde değişiklik yaptı. Kurumların mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan görev, sıra ve hizmet tahsisli kamu konutlarından kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulanlar satışa çıkacak.
Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulması mümkün bulunan kamu konutları kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulduktan sonra satışa konu edilebilecek.
Üzerinde kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmamış kamu konutu bulunan taşınmazlar ise üzerindeki yapılarla birlikte bir bütün olarak satılabilecek.
İHALE İLE SATILACAK
Kat mülkiyeti ya da kat irtifakı sağlandıktan sonra lojmanlar ihale ile satışa sunulacak. Öncelikli alım hakkı içinde oturan memura verilecek. Bununla birlikte yapılan ihalelerde istekli çıkmadığı, isteklilerin belgeleri veya teklifleri uygun görülmediği takdirde kamu konutu ivedilikle tekrar ihaleye çıkarılacak.
İhale bedelinin peşin olarak ödenmesi durumunda ihale bedeline yüzde on indirim uygulanacak. Taksitle ödenmesi halinde ise indirim uygulanmaksızın;
a) En az yüzde yirmisi peşin, kalanı beş yılda ve altmış taksitle,
b) En az yüzde yirmi beşi peşin, kalanı yedi yılda ve seksen dört taksitle,
c) En az yüzde otuzu peşin, kalanı on yılda ve yüz yirmi taksitle ödenebilecek.
ÖDEME TERCİHEN YAPILACAK
Öncelikli alım hakkı sahibi olanlar ödeme seçeneklerinden herhangi birini tercih edebilecek. Bu durumda borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez Türkiye İstatistik Kurumunun her ay için belirlediği tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) aylık değişim oranında artırılarak hesaplanacak. Bu şekilde yapılacak hesaplamalarda aylık değişim oranları toplamının yıllık yüzde on ikiyi geçmesi halinde geçen kısım hesaba katılmayacak.
https://www.abcgazetesi.com/devletlojmanlarisatisacikariyor44373
Türkiye'nin başkentinde skandal olay! Türk öğrenci kabul etmeyeceğini açıkladı44 izlenme
CHP'li Zeybek 'gerçek enflasyon' diyerek tek tek açıkladı: "Ekonomi çıkmazda! Fabrikalar satışta, icra dosyaları patladı!"33 izlenme
Şişli'deki Mustafa Sarıgül İlkokulu'nda AKP'li grup CHP'lilere saldırdı!137 izlenme
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün: "Neden tutuklu olduğumu hala bilmiyorum"26 izlenme
Narin'in tutuklu ağabeyinden duruşma öncesi dikkat çeken açıklama: "Beni boşuna tutuyorlar"32 izlenme
Tütün eylemlerine katıldığı için tutuklanan MHP'li meclis üyesi 'deprem' yarattı! Peş peşe istifalar!64 izlenme
Gri pasaport skandalıyla tanınan AKP’li başkandan seçime 5 ay kala akılalmaz harcama49 izlenme
Özgür Çelik: "Beklediğimiz karar reddi yönündeydi. 24 Ekim'e bir erteleme yapıldı. Bu süre içerisinde Olağanüstü İl, Olağan İl Kongresi'ni ve Olağanüstü Kurultay'ımızı gerçekleştireceğiz"38 izlenme
CHP’liler içeri alınmadı! Atatürk'ün mirası Botanik Bahçesi boşaltılıyor!
Hani kazaydı? Adalet Bakanı Tunç’tan 7 yıl sonra Rabia Naz itirafı! "Çocuklarımızın bu şekilde katledilmesi, canlarına kıyılması hepimizin yüreğini yaralıyor"
Milli gelirimiz 8 kat aşağıda! 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz!
Cumhurbaşkanlığı lüks makam araçlarının ardından atlara da milyonlar harcadı