CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, sosyal medya platformu X hesabından Türkiye'deki enflasyona ilişkin açıklama yaptı. "Ekonomi tam anlamıyla çıkmazda" ifadelerinin yer aldığı paylaşımda,
"Batık krediler ise son sekiz haftada 51,9 milyar lira daha artarak 393,6 milyar liraya yükseldi. Vatandaşların, bankalar ve finans kuruluşlarına olan bireysel kredi ve kredi kartı borçları 1,6 milyar lira daha artarak 4 trilyon 513 milyar liraya ulaştı.
İcra dairelerine 1 Ocak – 17 Mayıs günleri arasında giden yeni dosya sayısı 2024 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,4 oranında artarak 3 milyon 637 bin oldu.
TÜİK'in yayımladığı verilere göre emeklilerin dörtte üçü iş arıyor. 2 milyon 779 bin kişi iş aramaktan vazgeçerken bunların yüzde 40'ını gençler oluşturdu. Geçen yılın ilk çeyreğine göre umutsuzların artışı 706 bin oldu.
İktidar bu yıl yaş çay alım fiyatını kilo başına 25.44 lira olarak açıkladı. Çay üreticisi artık 1 kilo yaş çay parasına 1 çay, 1 simit alamıyor. Üretimde maliyetler ve dalgalı döviz, iflas ile fabrika satışlarını hızlandırdı. İş insanları "sarı sitelere" de ilan vererek fabrikalarına müşteri arıyor. Son 10 günde 24 fabrika, eticaret siteleri aracılığıyla satışa çıkarıldı.
Hane halkı büyüklüğü 3,11'e geriledi. Yani artık ortalama aile bireyi sayısı 4 kişilik, 3 kişilik oldu. Çekirdek ve geniş ailelerde yoksulluk arttı, tek kişilik haneler çoğaldı. Her 3 haneden 1'i sağlıksız koşullarda barınıyor. 2529 yaş grubunda ve hiç evlenmemiş 3 milyon 374 bin 686 kişiden 2 milyon 450 bin 869'u ailesiyle kalıyor. Yani her 4 gençten 1’i parasızlık yüzünden ailesiyle yaşıyor" ifadeleri yer aldı.

AKP'li ismin nargile kafesine koronavirüs bulaşmıyor! Yasağa rağmen tam gaz mesai!125 izlenme
Sinan Ateş soruşturmasında gözaltına alınmıştı, MHP'den Emre Yüksel açıklaması55 izlenme
Ankara'da sokağa çıkma yasağını ihlal eden 65 yaş üstü vatandaş, eve gitmemek için yola uzandı !235 izlenme
Ümit Dikbayır AKP'ye mi geçecek? Dikbayır cevap verdi30 izlenme
Zaza Doğan organize suç örgütü çökertildi23 izlenme
Başörtü takan çocuklara ‘taç töreni’ düzenlediler!302 izlenme
Diploma iptalinin arkasındaki isim koltuğu kaptı! Vekaleten gelmişti başkan oldu10 izlenme
Hesapların bildirimde ilk şok gurbetçi emekliye!62 izlenme