6 Şubat 2023 depremlerinden sekiz gün sonra 15 Şubat'ta televizyonların ortak yayını ile ünlü isimlerin katıldığı 'Türkiye Tek Yürek' kampanyası düzenlenmişti.
213 televizyon kanalı ile 562 radyoda yayınlanan kampanyada 115.1 milyar liralık bağış rakamına ulaşılırken, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderilmişti.

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına kulüp başkanları, sporcular, iş insanları ve oyuncular katılmıştı.
Spor, sanat ve iş dünyasından önde gelen isimlerin yer aldığı etkinlikte toplanan paranın akıbeti, program sonrası sık sık gündeme geldi.
Söz konusu programda yardım taahhüdünde bulunup uzun süre sözünün yerine getirmeyen kişi ve kurumların isimlerinin açıklanması yönünde kamuoyunda beklenti oluşmuştu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in toplanan paralarla ilgili soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, toplam yardım tutarının 133 milyar 216 milyon 444 bin 143 TL olduğunu açıkladı.

Yerlikaya'nın yanıtına göre bu paranın 83 milyar 784 milyon 910 bin 635 TL’si harcandı. Yapılan harcamaların 48 milyar 975 milyon 698 bin 500 TL’sinin afetzedelere yönelik nakdi ödemeler olduğu belirtildi.
Yerlikaya "Bağış hesabında 133.216.444.143 TL toplanmış olup 83.784.910.635 TL'si harcanmıştır. Harcanan tutarın 48.975.698.500 TL'sini afetzedelere yapılan nakdi yardım ödemeleri (hasar hane ödemesi, taşınma yardımı, vefat edenlerin yakınlarına ödeme, kira ödemesi ve tahliye ödemesi) ve 34.809.212.135 TL'sini barınma giderleri (çadırkonteyner ahır ve konteyner altyapısı, gıdahijyen seti alımı ve Esenkart ödemeleri) oluşturmaktadır" dedi.
Yerlikaya, aradan bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen “Türkiye Tek Yürek Kampanyası” kapsamında toplanan ve kampanya hesaplarında bulunan 49.431.533.508TL’nin afetzedelere yapılacak nakdi yardım ödemeleri, konteyner kent kurulumu ve sosyal donatı için kullanılacağını belirtti.
"AFAD HESAPLARINDA DEĞERLENDİRİLİYOR"
Yerlikaya, Gürer’in paraların nasıl değerlendirildiğine ilişkin sorusuna da "Kampanya hesaplarında bulunan 49.975.698.500 TL’nin tutarın kamu bankalarında AFAD adına açılan hesaplarda değerlendirilmekte olup afetzedelere yapılacak nakdi yardım ödemeleri, konteyner kent kurulumu ve sosyal donatı çalışmaları kapsamında kullanılacaktır” yanıtını verdi.

"YARDIMLAR BİR YILDIR NEDEN ULAŞMADI?"
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede; bağış kampanyasında toplanan yardımların bölgeye bir an önce yansıtılması gerektiğini bildirdi.
Gürer, şunları söyledi:
Bir yardım kampanyası dahi depremin ardından geçen süreçte tamamı bölgeye ulaşmaması, bu bağlamda planlama sorununun göstergesidir. Bir yılı geçmiş kampanya yapılalı ve yardımlar toplanıp AFAD hesabına yatmış ve de halen tamamı bölgeye ulaşmamış. Orada sorun yaşayan mağdur olan binlerce yurttaşımız var. Deprem bağışları bir yıldır tamamı yerine neden ulaşmadı?
Deprem sonrası yaşanan sorunlar ve eksiklikler kamuoyuna sıkça yansımıştır. Deprem acısı yürekleri dağlamış ve unutulmamıştır. Depremi o dönem milletvekillerimiz ile bölgede bizzat yaşamış ve tanıklık etmiş bir milletvekili olarak, deprem bölgesinin bir an önce tüm sorunlardan arındırılmasının önemini bir kez daha altını çizmek isterim. Hesapta bulunan toplanan yardımlar bir an önce bölgeye ulaşmalıdır.
Sözcü
Araba içinde bir kadınla birlikte olurken yakalanan müftü ihraç edildi34 izlenme
Melih Gökçek, Ankara'nın otoparklarını eşinin vakfına kiralamış!184 izlenme
Shaq diye reklam şak diye harcama20 izlenme
İflasta büyük artış! 3. Dalgada kayıp 58 milyar TL’yi buldu!71 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği Paramount otelin kapısına 'haciz' dayandı!68 izlenme
Biden yemin etti, Financial Times’ın Erdoğan yorumu dikkat çekti54 izlenme
İmamoğlu Silivri'den İzmir'e seslendi: "Bu sadece bir seçim mücadelesi değil yeni bir kurtuluş mücadelesi"31 izlenme
CHP'li Özkan orman yangınlarına isyan etti! "MİT, Jandarma ve Emniyet uykuda mı?"45 izlenme
78 kişi öldükten üç gün sonra WhatsApp'ta iş güvenliği grubu kurmuşlar
Önce 6 Şubat Şimdi İstanbul: Deprem operatörleri yine çöktü, yaptıkları çağrıyla tepkiler katlandı!
Erdoğan'ın arkadaşına dokunulamıyor!
Ramazan’da tatile çıkan vatandaşlara ‘şerefsizler’ diyen müftü terfi etti!