Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhami Aliyev'in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kahramanmaraş'ı ziyaret etti.
Depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Kahramanmaraş'ta iki cumhurbaşkanı önce depremzede bir aileyi ziyaret etti. Konuk oldukları aileyle bir süre sohbet eden iki lider, daha sonra evin balkonunda yapımı tamamlanan konutları inceledi.
Erdoğan, Aliyev ve beraberindekiler daha sonra Azerbaycan Mahallesi'nde açılan Haydar Aliyev İlkokulunu ziyaret etti. Okuldaki öğrenciler, iki lideri Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla karşıladı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Erdoğan ve Aliyev, ardından öğrencilere karnelerini dağıttı.
DEPREM DAVASI SANIĞI CUMHURBAŞKANLARINA SUNUM YAPTI
İki cumhurbaşkanı karne dağıtımı etkinliğinin ardından depremde 35 kişinin ölümünden sorumlu tutulan MADO'da Kahramanmaraş dondurması yediler.
Dondurma sunumunu yıkılan binanın duvarlarını kaldırarak ilave kat eklemesi yaptığını ve depremde binanın yıkımında etkili olduğu iddiasıyla yargılanan Mehmet Sait Kanbur yaptı.
NE OLMUŞTU?
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde bulunan iki bloklu Manolya Sitesi, 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılarak 35 kişiye mezar olmuş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.
Mahkemenin talebiyle hazırlanan ilk iki bilirkişi raporunda, Kanbur kardeşler "asli kusurlu" ilan edilmişti. Ancak son duruşmada sunulan üçüncü bilirkişi raporu tartışma yarattı. Pamukkale Üniversitesi'nden 7 akademisyenin imzasını taşıyan bu raporda, Mehmet Sait Kanbur ve Atila Kanbur'a herhangi bir kusur atfedilmedi. Sorumluluk, müteahhit, proje müellifi ve belediye denetçilerine yüklendi.
Bu gelişme sonrası mahkeme, sanıkların yurtdışı çıkış yasağını kaldırdı ve duruşmalara katılma zorunluluklarını da iptal etti. Dava 10 Ekim 2025’e ertelendi.
Tele1
Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı: Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı, tüm ligler süresiz ertelendi.
AKP'nin sadece yöneticileri değil, seçmeni de kendisinden başka herkese karşı saldırgan hale gelmiş !
AKP'nin Türkiye Yüzyıl'ından manzaralar! Vatandaşın kuruyemişi çekirdek artık 100 TL
Asgari ücret iki ayda mum gibi eridi: Kayıp bakın kaç TL'ye ulaştı?
Etiyopya'daki FETÖ okulları Türkiye Maarif Vakfı'na devredildi
10 gündür kayıplar! Sarıyer’de iki kardeşin denize düştüğü anın görüntüsü ortaya çıktı
AKP'li belediye başkanına 'dolandırıcılık'tan ihraç talebi!
Paşa torunu AKP’li, emekli maaşlarını öve öve bitiremedi
İlahiyatçıdan Diamond Tema 'doğru söylüyor' çıkışı: "Bir şey uydurmuyor, Diyanet’in görüşü de bu şekilde"
Kadınların havuza girmesini engellemek için baltayla saldıran gericiler: "Ağababalarınızı öldürdük"
Servis ücretleri yoldan çıktı, veliler çareyi korsanında buldu
Bülent Ecevit'in mezun olduğu okulda tahliye gerginliği! Veli ve öğrenciler ayaklandı
Adliyede izdiham: Kalabalık adalet için değil, 384 kişilik kadro için 3 bin 233 kişi başvurdu!
Gaziantep’te depremde yıkılan evine hasarsız raporu verilen depremzede, "Bu devlete bu zamana kadar niye vergi verdik? Deprem vergileri nerede?"