FETÖ ile mücadelede milat olarak açıklanan 1725 Aralık 2013 rüşvet soruşturmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın cemaat ile bağlantılı 33 okulu tercih eden öğrencilere teşvik vermeyi sürdürdüğü ortaya çıktı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden yayımladığı ancak darbe girişiminin ardından erişime kapattığı 2014 ve 2015 yılı teşvik listesinde cemaat okulları da yer almayı sürdürdü. Edinilen bilgiye göre sadece Ankara’daki teşvik almaya hak kazanan okullara ait 2014 yılı listesinde, 33 cemaat okulu bulunuyor. Bu listede olan okulların tümü darbe girişiminin ardından çıkarılan 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldı.
SAMANYOLU OKULLARINA DESTEK
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan teşvik alan ve daha sonra kapatılan okullar arasında, Özel Samanyolu Şefkat Anaokulu, Özel Mavi Martı Lisesi, Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Anadolu Öğretmen Lisesi, Özel Samanyolu Fen Lisesi gibi okullar yer aldı.
2015’TE DE SÜRDÜ
Milli Eğitim Bakanlığı, 2015 yılında da cemaat okullarına teşvik vermeyi sürdürdü. Listeye göre, 2015’te, bir sonraki yıl KHK ile kapatılan Özel Kudret Ünal İlkokulu ve Ortaokulu, Özel Çankaya Anafartalar Anadolu Lisesi ve Özel Aydınlıkevler Final Temel Lisesi’ne yardım yapıldı.
HANİ MİLAT 2013’TÜ?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın cemaat okullarına teşvik vermesini BirGün’e değerlendiren CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Alpay Antmen, “Ne istedilerse verdikleri FETÖ ve uzantılarına milat dedikleri 1725 Aralık 2013 sonrasında da destek vermeye devam ettiler. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında çıkarılan KHK’lerde kapatılan okulların tümü incelenmeli ve verilen destekler tek tek açıklanmalıdır. Halktan aldıkları vergileri FETÖ’ye vermişler” dedi.
https://www.birgun.net/haber/fetookullarinamilattansonradayardimyapmislar264356
Burhan Kuzu'ya Zindaşti'nin tahliyesiyle ilgili davada şok! 5 yıl hapsi istendi!85 izlenme
Üç Ulaştırma Bakanı bir yolu bitiremedi!118 izlenme
Operasyonlar ters tepti! AKP'den istifa etti CHP'ye geçiyor33 izlenme
Hatay'da bulunan çadır kent ve konteynerlerin elektrik sorununa İBB'den çözüm60 izlenme
Bir bakan daha özür diledi! Ziya Selçuk "Özür dilerim"87 izlenme
Ahmet Takan'dan bomba iddia! "AKP içinden muhalefete belge akmaya başladı, büyük skandallar ortaya çıkacak"42 izlenme
Yeni delil Narin cinayetini çözecek mi? Salim Güran’ın telefonunda bulundu56 izlenme
Ece Gürel'le ilgili flaş iddia! 'Cadılık' detayı dikkat çekti54 izlenme
Metin Akpınar yandaş medyayı çok korkutmuş! Tiyatro galasını sansürleten fotoğraf
Türkiye’den dönüşte corona virüsü çilesi!
Barış Terkoğlu, Ümit Özdağ operasyonunu 2 ay önceden duyurmuş!
Yazar Eylem Tok’un oğlunun çarptığı genç: "Yardım istemek için çıkarttım, telefonumu elimden aldılar"