Deprem Antakya'daki köyü ikiye böldü, evler Asi nehrine doğru kaydı

64 izlenme 19 Şubat 2023
Reklamlar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ortaya çıkan görüntüler hasarın büyüklüğünü ortaya koyuyor. Hatay'ın Antakya ilçesi Demirköprü köyünden geçen fay hattının köyü ikiye bölmesi kameralara yansıdı.


Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Hatay’ın Antakya ilçesi Demirköprü köyünden geçen fay hattı yerleşim alanlarını yerle bir etti.

FOTOĞRAFLAR: Serdar Özsoy / Depo Photos

Köylüler deprem nedeniyle oturduğu evlerinde zeminden üç metre aşağı çöktü.

Yaklaşık 30 metre kadar Asi Nehri’ne kayan evlerin içindeki eşyaların bir kısmı ise su seviyesinin yükselmesiyle nehre kapıldı.

Köylüler ise canlarını kurtardıkları için sevinirken, yıkılan evleri için yetkililerden yardım istedi.

Sözcü

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Çerçeve yasa' Yangından mal kaçırır gibi kabul edildi Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu! Moldova, Mikronezya, Bosna Hersek, Arnavutluk Türkiye'yi geride bıraktı! Bağımsız milletvekili Ümit Dikbayır, CHP’ye katılıyor Vatandaşın kredi kartı borcu yüzde 100 arttı: 775 bin kişi takibe düştü