Hasdal Cezaevinde, Balyoz kumpas davasından 3 yıla yakın tutuklu kalan ve 13.5 yıl hapse mahkum edilen Levent Ergün (58), önceki gün yapılan YAŞ toplantısı ile TSK’daki en yüksek rütbe olan orgeneralliğe terfi etti. Ordu Komutanlığına atanması beklenen Ergün’e geleceğin Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı gözü ile bakılıyor. Böylelikle kumpasları yenen Ergün, demir parmaklıklardan TSK’nın 1 numaralı koltuğuna çıkan ilk isim olacak.
HARP OKULU BİRİNCİSİ
1988 yılında Kara Harp Okulunu birincilikle bitiren Ergün, 20 yıl sonra albay rütbesinde Kıbrıs’ta görev yaparken adı Balyoz kumpas davasına karıştırıldı. İfade vermek üzere yurda döndü. FETÖ’cü savcılar tarafından sahte delilerle suçlandı, FETÖ’cü hakimler tarafından da tutuklanıp 13.5 yıl hapse mahkum edildi. Üç yıl sonra davanın kumpas ortaya çıktı ve yeniden yargılanıp beraat ederek TSK’ya döndü. 2015’te tuğgeneral oldu. Tunceli’de 4. Komando Tugay Komutanı görevindeyken, Nusaybin’de 60 şehit verilen hendek olayları sonrası düzenlenen operasyonun başına getirildi ve bölgeyi 21 günde teröristlerden temizledi.

BİDEN GÖRÜŞMESİNDE
Tümgeneral rütbesinde Genelkurmay Harekât Plan Daire Başkanlığı yapan Ergün, Eylül 2016’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yaptığı görüşmeye de Genelkurmay temsilcisi olarak katıldı. Daha sonra korgeneral rütbesine terfi etti ve önceki gün yapılan YAŞ toplantısında da 4. yıldızı takıp orgeneral oldu. Genelkurmay karargahı ya da Ordu Komutanlığına atanması beklenen Ergün’e geleceğin Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı gözü ile balkıyor.
Sözcü
Gurbetçi kadın ayakkabıyı zenginlik göstergesi ilan etti, ekonomiden şikâyet edenleri çıldırttı40 izlenme
Ünlü ekonomist AKP'nin dolar kurunu düşürmek için yapacağı hamleyi deşifre etti!61 izlenme
Ekim 2025 enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre yıllık yüzde 32,87, ENAG göre ise yıllık yüzde 60,0025 izlenme
AKP İl Başkanı, sevgilisini ve sevgilisinin kardeşini işe aldırdı, belediyeye uğramadan maaş aldılar!57 izlenme
Eski AKP'li yurttaşın isyanı 'Allah diye diye ülkemizi sattılar. Artık herkes gözünü açsın !'100 izlenme
Adıyamanlıların 'Abdurrahman Tutdere' isyanı: “Yeter. Acımızdan öldük yeter. Çocuklarımız işsiz yeter. Allah’tan korkun yeter”27 izlenme
CİMER'e şikâyet edilen kazların başına gelmeyen kalmadı!21 izlenme
AKP'li Burhan Kuzu'dan skandal ifadeler ! 'Yurtta sulh cihanda sulh sözünün bir anlamı yok !'1213 izlenme
CHP'li başkan makam aracını bıraktı! Belediye bakın kaç milyon kâr etti!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu istifasını geri çekti
Erdoğan ile telefonda konuşurken ayağa kalkıp, ceketini ilikledi
M.Ali Gül isimli genç #Hayır videosu çekti, Cumhurbaşkanının şikâyetiyle tutuklandı !