Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin kurucular kurulu listesinde yer alan Suriyeli Halid Hoca’nın (Alptekin Hocaoğlu), Suriyeli cihatçıların çatı örgütü Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) eski başkanı olduğu ve Suriye devleti tarafından terör suçlamasıyla arandığı ortaya çıktı.
Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre, AKP ile yollarını ayıran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde sürpriz isimler çıktı.
Listede Suriye Devleti tarafından aranan ve ÖSO'nun siyasi çatısı konumunda olan SMDK eski lideri Halid Hoca yer yer aldı. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) eski başkanı Halid Hoca'nın Suriye devleti tarafından terör suçlaması nedeniyle arandığı ortaya çıktı.
9 yıldan beri Türkiye'de yaşayan ve ardından Türkiye vatandaşlığını alarak ismini Alptekin Hocaoğlu olarak değiştiren Suriye Türkmenlerinden Dr. Halid Hoca, 2015 yılında SMDK başkanlığı görevinde bulundu. 2016 yılında SMDK Başkanlığından istifa eden Şam doğumlu Hoca, Ahmet Davutoğlu ile Suriye krizi nedeniyle defalarca görüşmüştü. Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde birçok kez görüşmeler yapmıştı.

https://www.birgun.net/haber/davutoglununpartisininkurucusucihatciosonunlidericikti280132
Türbülansa girdik kemerleri bağlayın40 izlenme
Yılmaz Özdil 'Bu gidişle Nisan ayındaki referandumu CHP istedi diyecekler !'1014 izlenme
Dayanamadı, yumurtayı askıya çıkardı: "Çok zoruma gitti"41 izlenme
Halkın 9 milyon oyu hapiste22 izlenme
CHP'li Ali Öztunç: "Hatay yanmıyor, yakılıyor!"87 izlenme
Samsun'da, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde Cuma namazına giden gençler, hutbede Gazi Mustafa Kemal Atatürk anılmayınca tepki gösterdi48 izlenme
Kendisini kesici aletle yaraladığı iddia edilmişti: Dilan Polat hakkında yeni karar39 izlenme
Gıda ihalesi hep AKP’liye!248 izlenme