Yangının kontrol altına alındığını ifade eden Öztunç, "Bir ayda ikinci büyük yangın. Yangının farklı noktalarda çıkması ise sabotaj ihtimalini artırıyor. Hatay yanmıyor, yakılıyor" diyerek sorumluların bulunması konusunda çağrı yaptı.
Öztunç ve Böke'nin yanı sıra CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal'dan oluşan CHP Heyeti, Belen, Arsuz, İskenderun ilçelerindeki yangında zarar gören bölgeleri inceledi.
İncelemelerin ardından açıklama yapan Öztunç, "Yangın kontrol altına alındı. Bir ayda Hatay’da ikinci büyük yangın. Hatay maalesef birileri tarafından yakılıyor. Sorumluları bulunmalı. "Yangında can kaybının olmaması sevindirici. Yerleşim yerlerine yakın olmasından dolayı mal kaybı oluşturmuş durumda. Yangının farklı noktalarda çıkması ise sabotaj ihtimalini artırıyor. Hatay yanmıyor, yakılıyor" dedi.

Geçtiğimiz ay meydana gelen yangını hatırlatan Öztunç, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Eğer sorumluları iktidar yakalasaydı, belki bugün Hatay halkı bunları yaşamayacaktı. Yangın şu an kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor. Hatay Büyükşehir Belediye ekiplerine ve söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplere çok teşekkür ederim. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın stratejisini değiştirmesi gerekiyor. 'Yangın çıktıktan sonra değil, çıkmaması için neler yapacağız' diye bir strateji geliştirmesi gerekiyor."
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/chplialioztunchatayyanmiyoryakiliyor1772639
Bir ayakkabı devi daha konkordato ilan etti!260 izlenme
Ekrem İmamoğlu: "Milletimiz bir avuç insanı mutlu edenlerden bıktı, onları evine yolladı"22 izlenme
AKP’li Başakşehir Belediyesi'ne 130 milyona yeni başkanlık binası!145 izlenme
İmamoğlu, sosyal medya hesabından paylaştı: "Milletin halinden haberi olmayan yöneticiler bu haberi iyi izlesin"22 izlenme
Deprem uzmanı açıkladı: Türkiye'de yıkıcı depremlerin beklendiği iller belli oldu96 izlenme
Erdoğan'ın konvoyuna tepki gösteren çocuk gözaltına alındı!26 izlenme
CHP'li Veli Ağbaba: "Suriyelilere İdlib'de ev yaparlar, milyonlarca mülteciye bakarlar ama kendi vatan toprağını korumak için şehit olan askerlerimize bakamazlar"29 izlenme
Diğer cemaat ve tarikatlara operasyon geliyor mu? Yandaş yazar yanıtladı...333 izlenme
Anaokulu fiyatları akıl zorluyor! Ödenen rakamlar üniversiteleri geçti
Skandal! Bakan, Bylock soruşturmasını engelledi!
İmam kardeşini danışman yapan AKP’li vekil, kendisi hakkında sosyal medya hesabında paylaşım yapan vatandaşa küfür ve tehdit yağdırdı!
Ekrem İmamoğlu Belediyeler Birliği Başkanı oldu