İstinaf mahkemesi, Uğur Dündar’ın sunduğu programdaki sözleri nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla yargılanan sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında yerel mahkeme tarafından verilen beraat kararını onadı.
Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre, Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında, 21 Aralık 2018 tarihinde söyledikleri sözler nedeniyle “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan yargılanan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından geçen yıl Mart ayında beraat kararı verilmişti.
Yerel mahkemenin kararının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları dosyayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Erdoğan’ın avukatlarının itirazını reddederek yerel mahkemenin verdiği beraat kararını onadı.
Ceza Dairesi kararında, şu ifadelere yer verdi: “Sanıkların savunmaları ve tüm dosya kapsamı ile sanığın leh ve aleyhindeki toplanan tüm kanıtları inceleyip, irdeleyen ve iddianın reddine ilişkin sebepleri karar yerinde ayrı ayrı gösteren, savunmayı tercih nedenlerini açıklayan, aleyhteki kanıtları hükümlülük için yeterli görmeyen mahkemenin beliren takdir ve kanaati karşısında istinaf başvurusunda bulunan O Yer Cumhuriyet savcısı ve katılan vekilinin ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla İstinaf başvurularının esastan reddine…”
Milli Piyango yılbaşı çekiliş sonuçları96 izlenme
Bursa'daki anız yangını üniversite kampüsüne sıçradı! Öğrenci yurdu boşaltıldı40 izlenme
Vicdanları yaralayan karar! Rabia Naz’ın babasının akıl hastanesine yatırılmasına karar verildi132 izlenme
Özel şoförünün maaşını İBB’ye ödeten Bağış’a ‘Siyasi Onur’ ödülü!123 izlenme
CHP Bilim Plartformu'ndan çarpıcı rapor! ‘2019 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ karnesi78 izlenme
Kaşıkla verip kepçeyle aldılar: Elektrik ve doğal gaz desteği vergi artışı ve zamlarla eridi29 izlenme
Abdurrahman Dilipak'ten sert sözler! 'FETÖ’nün zihniyet ikizi AKP’liler'46 izlenme
Dikkat edin para bitti ! Sakın Ziraat Bankasına altınlarınızı vermeyin, varlık fonuna devredildi !3368 izlenme
Özgür Özel CHP'nin oy oranını açıkladı, 'erken seçim' için tarih verdi
Çorlu'daki tren faciasında gözaltı sayısı 6'ya yükseldi!
Merdan Yanardağ’dan iktidara İsrail’le ticaret tepkisi: "Bunlar Hükümetin suç belgesidir!"
Kadın çalışan istememişlerdi: HÜDA-Par'lı vekillerin talebi reddedildi!