14 Mayıs'ta gerçekleştirilen genel seçimler ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeniden şekillendi. Seçim sonuçlarının kesinlik kazanmasının ardından Meclis'te vekiller kayıtlarını yaptırırken, yemin törenine de kısa bir süre kaldı. Yeni Meclis bileşimine göre milletvekillerinin odaları da tekrardan düzenleniyor.
AKP listelerinden milletvekili seçilen, kadınlara bakış açılarıyla tepki HÜDAPar'lı isimler hakkında tartışmalar sürerken HÜDAPar'lı vekillerin kadınlardan uzak bir kat talep etmeleri yeni bir skandala yol açtı.
Gazeteci Altan Sancar, AKP listelerinden milletvekili seçilen HÜDAPar'lı milletvekillerinin aynı katta ve kadın çalışan istememe taleplerinin karşılanmadığını yazdı.
Altan Sancar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda HÜDAPar'lı vekillerin talepleri hakkında meydana gelen gelişmeleri yazdı.
Gazeteci Altan Sancar'ın paylaşımları şöyle oldu:
"Meclis’e giren HÜDAPAR’ın milletvekillerinin aynı katta olmak istediği ve katta kadın çalışan istemedikleri söylenmişti. Üç vekilin odası belirlendi ve tamamı farklı katlarda ve tabii ki kadın çalışanlar görevlerine devam ediyor. Bu aşamada talepleri kabul görmedi.
Talepleri ancak başka vekiller ile anlaşıp oda değiştirerek aynı koridorda toplanmalarıyla mümkün olabilir. Ancak Meclis işleyişinde kadın çalışanların bir katta/koridorda görev almamaları gibi bir uygulamanın olması Anayasa'ya ve mevzuata aykırı. HüdaParlılara nasıl bir formül bulunacak veya bulunacak mı? Takip ediyoruz.
Bir noktayı netleştirelim: Ben talep oldu demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Talebin olduğu başka siyasiler tarafından söylenmişti, ama böyle uygulama gerçekleşmedi diyorum."
Gerçek Gündem
Menzil cemaati ikiye bölündü, polis kavgaya tutuşan grupları güçlükle ayırdı28 izlenme
Istakoz'la gündeme gelen AKP'linin binlerce dolarlık takıları: Şebnem Bursalı bileğinde servet taşıyor27 izlenme
Atatürk'ü örnek gösterdi iktidara yüklendi: Yeniden Refah'tan Papa tepkisi8 izlenme
Fişleme skandalında olay yaratacak iddia: AKP’nin başkan adayı direnen savcıları sürdürdü79 izlenme
Ünlü ekonomist duyurdu: Akaryakıta dev zam geliyor19 izlenme
Ruslardan esir takasıyla kurtarılan Ukraynalı askerin son durumu kan dondurdu18 izlenme
Instagram’ın 9 Ağustos’a kadar açılmayacağını duyan bir genç: "Benim 7 Ağustos’ta doğum günüm var. Nasıl post atacağım? Doğum günüm arada kaynıyor"31 izlenme
Kahramanmaraş'la ilgili korkutan uyarı: Bulunduğu segmentte her an 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem olabilir27 izlenme