Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, alınan kararla 15 Ekim 2023 tarihinden itibaren 65 yaş üstü vatandaşların minibüs ve otobüslerde ücretsiz taşınmasının son bulacağını açıkladı.
Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk yaptığı açıklamada, Türkiye Şoförler ve Otobüsçüler Federasyonu ve Türkiye Tüm Özel Halk Otobüsler Derneği’nin de katılımıyla 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınması uygulaması için 15 Ekim tarihinden itibaren bir düzenleme kararı alındığını söyledi.
Öztürk, alınan karar çerçevesinde otobüslerde ücretsiz olarak taşınan 65 yaş üstü vatandaşların artık ücretsiz taşımayı kullanamayacaklarını belirterek, “15 Ekim 2023 tarihinden sonra bu vatandaşlarımızın artık ücretsiz binişe son veriyoruz. Şehit yakınları, gaziler, polisler, engelliler ve basın mensupları dışında, 65 yaş ve üstü vatandaşlar için ücretsiz taşıma hizmeti sona erecek” diye konuştu.
DEVLETİN YAŞLILAR İÇİN VERDİĞİ DESTEK YETERLİ DEĞİL
Veysel Öztürk, devletin 65 yaş üstü vatandaşlar için verdiği 1700 TL maddi desteğin yeterli olmaması nedeniyle böyle bir karar alındığını ifade etti.
DAHA ÖNCE DE BURDUR'DA KALDIRILMIŞTI
3 Ağustos tarihinde benzer bir karara imza atan Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, yaptığı yazılı açıklamada, 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz binişlerin sona ermesi yönünde karar aldıklarını duyurmuştu.
Yeniçağ
İktidarın ‘Yürü ya kulum’ dediği iş insanının firmasına milyonluk bir ihale daha!49 izlenme
Interpol’un kırmızı bültenle aradığı İsveç çete lideri Bodrum’da yakalandı53 izlenme
İki sağlık çalışanı daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti131 izlenme
Ankara Büyükşehir, Ata mirası AOÇ’ye sahip çıkıyor!52 izlenme
Süt ve süt ürünlerinde 2022 korkusu! Zamlar et fiyatlarını da vuracak!73 izlenme
Abladan kardeşe 180 dönümlük ihale!49 izlenme
Canlı yayında tepki çeken asgari ücret iddiası! 'Yalan söylemeyin İstanbul'da asgari ücret alan kimse yok'46 izlenme
Kur Korumalı Mevduatın Ağustos ayında devlete faturası ağır olacak!41 izlenme
Özgür Özel İmralı kararının vatandaştaki karşılığını açıkladı
İsmail Saymaz açıkladı: "Erken seçimin fitilini bu görüşme ateşleyecek"
'Beşli çete', AKP iktidarının ihaleleriyle servetlerine servet kattı
Sedat Peker'in basın danışmanından Süleyman Soylu'ya 3 kuruşluk dava