SÖZCÜ, Bodrum'da deniz manzaralı 180 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için düzenlenen ihaleyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kuzeninin şirketi kazandığını duyurmuştu. Ses getiren haberin ardından yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Turizmin gözbebeği Bodrum'da SİT alanlarının yapılaşmaya açılmasından sonra büyük rant projelerini alan isimlerin siyasi bağlantıları ‘pes' dedirtti.

ÇEVRE BAKANLIĞI'NA BAĞLI
Ortakent'te deniz manzaralı arsanın gelir paylaşım ihalesi, Cevahir Taahhüt İnşaat ile HB Grup İnşaat ortaklığına verildi. Şirketlerin bu ihaleden en az 6 milyar lira kar elde edeceği belirtiliyor. Emlak Konut'un kazancının da 4 milyar 61 milyon TL olacağı hesaplandı. İhaleyi veren Emlak Konut, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iştiraki olan bir şirket. İhaleyi alan HB firmasının ortağı Sedat Varank ile Bakanlık'ta iki numaralı koltukta oturan Fatma Varank ise ablakardeş çıktı.

ADAY OLDU, SEÇİLEMEDİ
Dev arazinin ihalesi, birinci derece akrabalık ilişkisi olan şirkete verildi. Bakan Yardımcısı Fatma Varank, 19942001 arasında İBB'de KİPTAŞ firmasında çalıştı, daha sonra Emlak Konut'ta Müdür Yardımcısı oldu. Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcılığına getirilen Varank, Haziran 2015 seçimlerinde AKP'den İstanbul Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Yeniden bürokrasiye döndü. Bu defa Müsteşar Yardımcılığına yükseldi. 2018 seçimlerinden sonra ise Bakan Yardımcısı oldu.
Sözcü
Gazeteci Mustafa Balbay'dan flaş iddia! 'Türkiye Özgür Suriye Ordusu üyelerine ayda 500 dolar veriyor'83 izlenme
AKP'li vekilin fotoğrafındaki çarpıcı ayrıntı: Sadece kemeri 12 bin TL!39 izlenme
Sevan Nişanyan'dan Atatürk için ahlaksız açıklama44 izlenme
Hidayet Türkoğlu’na İzmir Marşı tepkisi!1552 izlenme
Bakanlık peşkeş iddialarına suskundu: Razi'nin satışında pis kokular geliyor18 izlenme
Nevşin Mengü, AKP'li belediyenin bir konsere 85 milyon harcadığını belgeleriyle paylaştı!17 izlenme
TL’de 24 yılın en uzun düşüş serisi28 izlenme
Çubuk'ta Kılıçdaroğlu'na saldıran 21 kişiye dava açıldı!78 izlenme
CHP'li Erdoğdu, Merkez Bankası rezervlerinin nereye harcandığını açıkladı
İsrailli Hahamlardan skandal fetva: ‘Hastaneyi bombalayabilirsiniz’
Cumhuriyet'in 100. yılında Türk kadının zaferi! A Milli Kadın Voleybol Takımının Avrupa Şampiyonluğu'nun geldiği an...
Erdoğan, camide imamın mikrofonunu alıp cemaate konuşma yaptı!