Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun yüz yüze eğitim için hazırladğı yeni tebliğe göre, sınıflarda yeni tip koronavirüs (Covid19) testi pozitif çıkan öğrencisi olması durumunda da eğitime devam edilecek.
Öğretmenler ve sınıftaki öğrenciler temaslı kabul edilecek.
Yüz yüze eğitime geçilen okullarda, olası bir Covid19 vakası durumunda ne tür bir prosedür uygulanacağı merak konusuydu. Koronavirüs Bilim Kurulu yüz yüze eğitim için yeni bir tebliğ hazırladı.
Haber Global muhabiri Ozan Ulaş Caymaz, detayları şu şekilde aktardı:
İlkokul 1. sınıflarda ve okul öncesi yüz yüze eğitimin başlamasıyla en çok merek edilen konu olası bir vaka durumunda nasıl bir prosedür uygulanacağıydı.
Olası bir vaka durumunda sınıftaki tüm öğrenciler ve öğretmen temaslı kabul edilecek.
Sınıfta bir vaka tespit edildiğinde, sınıfta maske ve sosyal mesafe kuralına uyuluyorsa öğrenciler temaslı kabul edilecek ve 14 gün boyunca eğitimlerine devam edebilecekler. Teneffüslerde isetemaslı öğrencilerin diğer sınıflardan ayrı tutulması sağlanacak.
Ana okulunda pozitif vaka çıkarsa öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek ve 14 gün boyunca evde izolasyonda olmaları sağlanacak.
Yine bir öğretmende pozitif vaka çıkarsa tüm öğretmenler temaslı kabul edilecek, maske ve mesafe kuralına uyarak okuldaki eğitime devam edecek.
İkinci ya da üçüncü vakaların tespitinde ise öğretmanlar yakın temaslı kabul edilecek ve 14 gün izolasyonları sağlanacak.
Öğrenciler arasında vaka sayısı artınca öğrenciler arasıda semptom taraması yapılacak. Her 2 saatte bir okul tarafından öğrencilerin ateşi ölçülecek, semptom belirlenen öğrenciler sağlık kuruluşlarına yönlendirilecek.
Millet Bahçesi otoparkı ücretli çıktı!141 izlenme
Kriyoablasyon yöntemi meme kanseri tedavisinde oldukça etkili27 izlenme
Dünya uyuşturucu kartelleri ve Türkiye bağlantıları... Kara para nasıl aklanıyor?70 izlenme
7.837 yerli kepenk indirdi, yabancı 8.661 şirket kurdu!111 izlenme
Yiyin efendiler yiyin! Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üst düzey yöneticileri için hazırlanan öğle yemeği listesi ortaya çıktı33 izlenme
Nutuk’u yasaklayan müdür görevden alındı!62 izlenme
TRT’deki kırmızılı kadının Amerikalı kocası AKP sevdalısı çıktı82 izlenme
Yan yana binlerce mezar açıldı: Deprem kurbanları defnediliyor52 izlenme
İzmir'deki sel felaketinin en acı anı kamerada: 70 yaşındaki emekli bankacı sele böyle kapıldı!
Adalet Bakanlığı AKP’li avukat Mücahit Birinci hakkında soruşturma izni verdi
Sedat Peker'in Survivor yarışmacısı Hikmet ile fotoğrafları ortaya çıktı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 14.230 yeni vaka tespit edildi, 55 kişi hayatını kaybetti, 5.211 kişi sağlığına kavuştu!