2013 yılında ihalesi yapılan ve “Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi” olarak tanıtılan İstanbul Havalimanı’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın açıkladığı resmi rakamlara göre; 30 işçi iş kazaları, 25 kişi de doğal nedenlerden dolayı yaşamını yitirdi.
İş kazaları, işçi ölümlerinin yanı sıra kötü çalışma koşulları ile de gündeme gelen İstanbul Havalimanı açılışına kısa bir süre kala işçiler tarafından protesto edilmişti. Kötü çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla 14 Eylül'de eylem yapan işçiler, aynı gece koğuşları basılarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 400’den fazla işçiden bir kısmı emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmış, adliyeye sevk edilen işçilerden 24’ü ise ise tutuklanmıştı.

Bugün İstanbul Havalimanı görseliyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Ulaştırma ve Altyapı bakanlığı sosyal medyanda eleştirilerin hedefi oldu. Sosyal medya kullanıcıları 1 Mayıs kutlamasında İstanbul Havalimanı görselinin kullanılmasını “utanmazlık” ve “alay etme” olarak nitelendirdi.
İşte o tepkilerden bazıları:
Korkutan rakamlar: İcra dosyalarında patlama yaşanıyor!44 izlenme
Sessiz kalmayın! Haksız fiyat artışları nasıl şikayet edilir?154 izlenme
Günlük corona tablosundaki dikkat çeken artış! İyileşen hasta sayısı bir günde 1.123.456 kişi arttı, ardından dünyada 5’inci olduk!99 izlenme
İhracatçı seçimlerinde büyük olay52 izlenme
Zafer Havalimanı yine sinek avladı45 izlenme
Bilim Kurulu üyesi ‘cinayete teşebbüsle eşdeğer’ diyerek uyardı!91 izlenme
Kız, yeğen, damat toplanıp belediyeye çökmüşler!155 izlenme
Coronavirüs krizi: Test kaybedilmiş!100 izlenme
MHP’li başkanın kardeşi yetkisi olmadan Kızılay’ın aracıyla gezdi, kaza yaptı, araç kullanılamaz hale geldi
Depremin vurduğu Düzce için bir felaket uyarısı daha
İYİ Parti'de toplu istifa
Deniz Zeyrek: "Özlem Çerçioğlu ‘Özgür Özel’le 4 saat konuştum, bana hiçbir cevap vermedi’ demişti, Çerçioğlu’nun yanındakiler o toplantıyı kayıt altına almaya çalışmış"