Haber, Kızılay'ın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. “Kamuoyunun Dikkatine” başlığıyla yayımlanan duyuruda, Kızılay Beypazarı Temsilcisi Ahmet Kavas'ın yüz kızartıcı bir suça karıştığı ve anında görevine son verildiği kaydedildi.
Duyuruda, “Hiçbir şekilde affedilmez bu insanlık dışı olaydaki failin en ağır şekilde cezalandırılması için yasal süreci de yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız” ifadelerine yer verildi.

YİNE KURAN KURSU YİNE İSTİSMAR
SÖZCÜ, bu açıklamanın ardından gündeme bomba gibi düşen, sarsıcı bilgilere ulaştı. Kızılay'ın resmi açıklamasında “insanlık dışı” olarak ifade edilen olayın, bir erkek kuran kursu öğrencisinin, bizzat Kızılay Beypazarı Temsilciliği'ni de yürüten Kuran kursu öğretmeni tarafından cinsel istismarı olduğu ortaya çıktı.
KURAN KURSUNDA YATILI KALIYORDU
SÖZCÜ'nün ulaştığı kaynaklara göre istismar beş yıl önce başladı. 14 yaşındaki mağdur erkek çocuğu, ailesinin maddi durumu yeterli olmadığı için Beypazarı Müftülüğü'ne bağlı resmi kuran kursunda yatılı kalmaya başladı.
GİZLİ KAMERA YERLEŞTİRDİ
Kızılay Temsilcisi Ahmet Kavas aynı zamanda bu Kuran kursunda öğretmenlik yapıyordu. İddiaya göre Kavas, beş yıl boyunca erkek çocuğa cinsel istismarda bulundu. 19 yaşına gelen ve artık yaşadıklarına dayanamayan mağdur, konuyu açığa çıkarmaya karar verdi. Odaya gizli kamera yerleştirdi. Çektiği görüntüleri savcılığa verdi.
Süratle yürütülen soruşturma sonunda Ahmet Kavas önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi.
TOMA'LARLA SEVK EDİLDİ
Soruşturma ve savcılık sürecinde Beypazarı'nda olayın duyulmaması için azami gayret gösterildiği ancak konunun hızla ilçede yayıldığı kaydedildi. Mağdur çocuğun ailesinin adli süreç devam ederken Beypazarı Adliyesi’nin önüne gittiği ve gerginlik yaşandığı öğrenildi. Tepkilerin büyümesi üzerine Ahmet Kavas cezaevine götürülürken TOMA'ların kullanıldığı bildirildi.
Aynı zamanda Fatih Camisi imamı olduğu ve Beypazarı Belediye Gençlikspor‘da başkanlık yaptığı öğrenilen Ahmet Kavas‘ın evli ve iki erkek çocuk babası olduğu belirtildi.
Elon Musk, şirketi Neuralink'in ilk kez insan beynine çip yerleştirdiğini duyurdu19 izlenme
Asgari ücreti açıklayan Bakan Selçuk: İşçilerimizi enflasyona ezdirmedik!86 izlenme
Cumhur İttifakı'nda 'Berat Albayrak' krizi!129 izlenme
Emekli kışın ortasında sabahın 5'inde et kuyruğunda! "Eskiden ev alıyorduk, şimdi 1 kilo kıyma"19 izlenme
Selçuk Bayraktar'ın katıldığı düğünden tepki çeken çakarlı araç konvoyu! 'Vergilerimiz düğün yapmış!'96 izlenme
Müze yapılacak denilen bina Emine Erdoğan'ın vakfına tahsis edilmiş!219 izlenme
AB’den Türkiye’deki mülteciler için corona yardımı! Tek şartları var!107 izlenme
Yoksul vatandaşa şükür nasihatı veren Diyanet bakanlıkları solladı28 izlenme
TÜGVA yöneticisine erkek çocuğa cinsel istismar davası
Ermenek’teki faciada ölen madencinin babası Recep Gökçe, coronadan hayatını kaybetti...
Ünlü vergi uzmanı Ozan Bingöl açıkladı: İğneden ipliğe her şeye zam kapıda
Ümit Özdağ'ı esnaf ziyaretinde üzen cevap: “Dükkân sahibim Afgan. Ben ona kira ödüyorum. Burayı satın alıp vatandaşlık aldı”