Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın, eşi Hasan Pekcan’ın yönetim kurulu başkanlığı yaptığı Nanoksia Biyoteknoloji şirketinden dezenfektan satın aldığının ortaya çıkması üzerine, HKP avukatları harekete geçti.
HKP avukatları, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında “görevi kötüye kullanma”, “irtikâp”, “kamu görevlisinin ticareti” ve “nüfuz ticareti” suçlarını işlediği iddiasıyla bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusunda, “Ruhsar Pekcan’ın bir gece yarısı operasyonuyla görevinden azledilmesi, idare tarafından bu suçları işlediğinin de kabulüdür” denildi.
Suç duyurusunun ardından HKP İstanbul İl Yöneticisi Avukat Doğan Çıngı, Çağlayan Adliyesi’nin önünde açıklama yaptı. Çıngı, şunları söyledi:
“AKP’giller her geçen gün yeni bir suça imza atıyorlar. Ülkemizi mahvettikleri gibi, işledikleri suçlarla hem kendilerine hem yandaşlarına her türlü çıkarı sağlamakta, ama halkımız açlık, sefalet içerisinde yaşamaktadır. İşte biz HKP olarak, sadece bugün değil geçmişte de AKP’gillerin işlediği bütün suçlara karşı suç duyurularında bulunduk. Suç duyurularında bulunmamızın amacı; AKP’gillerin elbet bir gün işledikleri bu suçlardan dolayı yargılanacak, gerekli cezaları alacak olmasıdır. Bugün yaptığımız suç duyurusunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz inanıyoruz ki, yaptığımız bu suç duyuruları, tarihe not edilecek, günü geldiğinde bu suçları işleyenler bağımsız mahkemeler tarafından yargılanacaklardır. Biz HKP olarak bu görevimizi yerine getiriyoruz. Ve bilinsin ki AKP’giller ne zaman, nerede hangi suçu işlerse işlesin karşılarında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizi, vatanımızı, adaleti AKP’gillerin eline bırakmayacağız.”
Cumhuriyet Bayramı töreninde öğrencilere Erdoğan görselli pankart taşıttılar32 izlenme
Depremde yıkılan İsias Otel’le ilgili AKP'li sahibi dahil 4 şüpheli yakalandı59 izlenme
Hüsnü Mahalli'den, Türkiye'ye ÖSO uyarısı1974 izlenme
Göstergelerin her biri tepetaklak22 izlenme
Sıra onlara geldi! AKP lojmanları da satıyor!623 izlenme
Lise öğrencilerine 'savcılık' tehdidi13 izlenme
Diyarbakır'da depremde yıkılan 2 bina göz göre göre 137 kişiye mezar olmuş42 izlenme
'AKP'nin arka bahçesi' oldu: TCDD Taşımacılık A.Ş’de borç rekoru kırıldı!38 izlenme