Karabük Belediyesi, ihtiyaç duyduğu personel ihtiyacını karşılamak için daimi personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuruların 24 Ağustos 2021 tarihinde sona ereceği personel alımı için adaylar, ellerinde belgeleri ile sabahın erken saatlerinden itibaren belediyenin önüne geldi.
METRELERCE KUYRUK OLUŞTU
Yüzlerce kişi iş umuduyla metrelerce uzunluktaki kuyruğa girerek başvuru belgelerini teslim etmek için bekledi. HES sorgusu yapılan adaylar 5'er kişilik gruplar halinde içeriye alındı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, sosyal medya hesabından personel alımı ile ilgili yaptığı açıklamada “Her zaman söylüyoruz, belediye yönetimine hiçbir zaman siyaseti karıştırmadık, adam kayırmadık” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI
2019 seçimlerinden itibaren belediyeye 9 bin 500 kişinin iş başvurusu yaptığını ifade eden Vergili, “Peki, ne yapacağız? Ustalık isteyen işlerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olanları uygulamalı sınava tabi tutacak, geri kalanları kura ile alacağız. Siyaset yapmayacağız, yandaşı korumayacağız ve kul hakkı yemeyeceğiz” dedi.
“Biz Karabüklülerin duasıyla bu günlere geldik” diyen Vergili, “Onun için, Allah bir tek hemşehrimizin hakkını yemeyi bizlere nasip etmesin. Sizlere tavsiyem bu süreçte kimseden yardım istemenize, birilerinden referans aramanıza gerek yok. Yapmanız gereken tek bir şey var. Şayet şartlarınız uyuyorsa başvurunuzu yapınız ve kuranın sonucunu bekleyiniz” ifadelerine yer verdi.
Belediyenin personel alımı şu şekilde olacak:
*Vasıflı elaman, usta veya işçi adı altında kalıp, demir, inşaat, kaynakçı, marangoz, inşaat işlerinden anlayan temiz su ve atık su tesisat ustası, drenaj ve su kanalizasyon ustası, EML KimyaLaboruvar, asfalt ve inşaat işçisi statüsünde 15 kişi, E Sınıfı ehliyetli 5 şoför ve arşiv destek elemanı olarak da 6 kişi alınacak.
https://www.krttv.com.tr/gundem/belediyeonundemetrelerceiskuyruguh89734.html
Hücresinde intihar eden 'Yenidoğan Çetesi'nin doktoru İlker Gönen’in avukatı: "15.38’de panik butonuna basmış, ölüm saati 16.00"26 izlenme
Aysun Kayacı bombayı patlattı! "Melih Gökçek ile benim oyum bir mi şimdi?"42 izlenme
49 bin Suriyeli bayram için ülkesine gidiyor!271 izlenme
‘Vicdanımın sesini dinledim’ diyerek AKP’den istifa etti!49 izlenme
Kayıp dolarların faturası halkın cebini yakacak!56 izlenme
‘Geçinemiyorum’ diyen Demet Akalın lüks lokanta açtı!78 izlenme
CHP'den belediye başkanlarının transferini engelleyecek hamle14 izlenme
16 ay sonra operasyon! Sedat Peker'in gündeme getirdiği 4.9 ton kokainle ilgili 14 kişi gözaltına alındı69 izlenme
AKP'li belediyeden çakma şeyhe bina tahsisi!
Sabiha Gökçen’de uçak pistten çıktı! 1 ölü 157 yaralı var
Prof. Aziz Sancar 'Türkiye'deki barış için Nobeli geri vermeye hazırım' Gururumuzsun koca yürekli adam !
Türkiye'nin dev fabrikası iflas etti! 65 ülkeye ihracat yapıyordu