Karpuz, kavun, bezelye derken ürettikleri domates de para etmeyen ve tarlada bırakma tehlikesiyle karşı karşıya kalan üreticilerin eylemleri devam ediyor. Üreticiler geçen hafta Bursa-İzmir Karayolu’nu 4 saat süreyle ulaşıma kapatmış, hükümeti istifaya çağırmıştı. Zaman zaman güvenlik güçleriyle de karşı karşıya gelen çiftçiler, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ın verdiği bazı sözler üzerine eylemlerine son vermişti.
Ancak bölgede üreticilerin sorunları çözümün aksine gün geçtikçe artıyor. Dün Bandırma Aksakal Mahallesi’nde bir yürüyüş düzenleyip seslerini duyurmaya çalışan üreticiler, bugün de Balıkesir’in İbiller köyünden Sındırgı ilçesine doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşten önce dertlerini CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’ya anlatan bir kadın üretici, domatesin kilosuna 1.8 lira fiyat biçildiğini belirterek “Borçlarımızı, taksitlerimizi ödeyeceğimiz için bol mahsule sevinmiştik. 40 yılda bir bol mahsul yaptık, sevinmiştik. Ama bu kez de para yok” diye dert yandı.
Üreticilere seslenen Serkan Sarı da “Saraydan, saltanattan, müteahhitlerden, yandaşlardan tasarruf etmek yerine köylünün sırtına yüklediler tüm mali sorumluluğu” dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bakanı İbrahim Yumaklı’yı bölgeye çağıran üreticiler, “Ya çözecek ya gidecek” ifadesini kullandı.
Çiftçiler Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü Milletin Efendisidir” sözünün yazılı olduğu bir pankartla yürüyüşe geçti. Türk bayrağı asılmış traktörlerle korna çalarak eyleme destek veren çiftçiler, İbiller köyünden Sındırgı’ya doğru ilerledi.

Yürüyüşe Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, CHP Sındırgı İlçe Başkanı Ali Algın, domates ve yöresel kornişon salatalığı üreticisi köylüler katıldı.
Kaynak: ANKA
Tele1
İstanbul Valisi AKP’li trole hesap verdi
Seçim anketlerinde İmamoğlu fırtınası! İşte merakla beklenen CHP-AKP oy oranlarında son durum
Bakan Yusuf Tekin hakkında ‘Anayasa ihlali’ gerekçesiyle suç duyurusu
Poşet yasak ama filtresiz santral serbest!
Türkiye'nin geldiği nokta ! Tarikatlar çağrı hattı kurdu 'Alo İsmailağa !'
Çay, kahve, yumurta derken tüpe de dudak uçuklatan zam geldi!
CHP’den kamu arazisi şirketlere kullandırılıyor iddiası: Kaymakamlık reddetti CHP görüntüleri paylaştı
Gözaltına alınan Onursal Adıgüzel'den açıklama!
Bir aylık asgari ücret, zenginin bir akşamlık iftar sofrasını karşılamaya yetmiyor! İşte zenginin iftar sofrasının fiyatları...
Şekerde özelleştirme bilançosu: 2 milyar 382 milyon zarar işsizlik ve sürgün!
Türkiye'nin sanayi devi iflas etti
Özgür Özel'den Ataşehir'de AKP'ye uyarı: "Yarın bunu geçmişe dönük yaparlar. Yarın bunu Konya'ya yaparlar, Kayseri'ye yaparlar. Aklınızı başınıza toplayın!"
Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ı çağıracak ve soracak yürekli bir savcı arıyorum
İşte İstanbul seçim sonuçlarında son oy farkı!