Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na kayyım olarak atanan Gürsel Tekin'in pazartesi günü binaya gideceğini açıklamasının ardından 7 Eylül Pazar akşamı için CHP binasında toplanma çağrısı yapılınca polis binayı abluka altına aldı.
Bina önünde bir araya gelen bazı partililer ve milletvekilleri duruma tepki gösterdi.
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul İl Binası'na giriş çıkış yapılan noktaların polis tarafından kapatıldığını belirterek şunları söyledi:
“İstanbul il binamızdan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz. An itibarıyla il binamıza gelen tüm yollar İstanbul Emniyeti tarafından ablukaya alınmıştır. Maalesef ki buraya yurttaşlarımızın giriş çıkışı engellenmektedir. Bu bir darbedir. Görüyoruz ki bir mahkeme kararından öte bir durum var. AKP iktidarı an itibarıyla siyaset kurumuna el koymak istemektedir. Tüm İstanbulluları il binamıza davet ediyoruz. Buraya gelin demokrasiye, milli iradeye hep birlikte sahip çıkalım.”
Polis barikatına tepki gösteren CHP'liler ile çevik kuvvet ekipleri arasındaki tansiyon yükseldi. Bir gencin polis ekipleri tarafından barikatın arka tarafına alınmasıyla arbede yaşandı. CHP'li yöneticiler gencin bırakılmasını istedi.
Yaşanan arbede sırasında parti binası önündeki bir CHP'linin gözaltına alındığı öğrenildi.
TELE1
CHP'den 23 Nisan'a özel animasyon '23 Nisan’ın 100. Yılı kutlu olsun Türkiyem'
Yılmaz Güney tişörtü giyiyor diye bisikletli çocuğa küfür edip arabasıyla çarpıp düşürdü!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel verileri açıkladı: Can kaybı 5.580'e, vaka sayısı da 224.252'ye yükseldi!
AKP seçim ofisinde silahlı kavga: 1’i ağır 2 yaralı
Eski vekilden çarpıcı iddia: 'AKP'li siyasetçi İstanbul'un en gözde semtindeki iki villayı bedavaya aldı'
Afrin şehidi CHP'yi yasa boğdu
Bütün çalışan ve emeklileri ilgilendiriyor: Maaşlara zam sınırı geliyor
İran'dan İsrail'e fırlatılan füzeler Hatay semalarından görüldü
Nişan töreninde 45 kişi koronavirüse yakalandı! İşte cezası...
Alevi örgütleri, Samandağ'dan seslendi: "Suriye'de yaşanacak katliamın sorumlusu AKP ve dünya kamuoyudur"
Mahkeme, Adalar'daki imar planına 'dur' dedi
İkinci Onur Şener vakası! İstek parçayı çalmadı diye yüzünü parçaladılar!
1000 İsviçre Frangının Türk lirası karşılığına para sayma makinesi bile dayanamadı
AKP'li siyasetçi 2 çocuğa tecavüz ederken suçüstü yakalandı iddiası...