Corona virüsü tedbirleri kapsamında 2 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanan 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ın da aralarında yer aldığı Mersin'de, yapımı devam eden ve 5 bin 300 kişinin görev yaptığı Akkuyu Nükleer Güç Santral Projesi'nde, işçilerin çalıştırıldığı öne sürüldü.
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Mersin 4 ve 5'nci dönem Başkanlığı'nı yapan Serdar Erkan, tüm yurtta sokağa çıkma yasağının uygulandığı 1112 Nisan günlerinde Akkuyu inşaat sahasında genelgede belirtilen kapsamda olmamasına rağmen, çevredeki kamplardan binlerce işçinin inşaat sahasına servis araçlarıyla taşındığı yolundaki duyumlar ve görüntüler bulunduğunu ifade etti.

ÇALIŞMALAR DERHAL DURDURULMALI
Serdar Erkan, “Bu nedenle Akkuyu NGS A.Ş bölgedeki her türlü faaliyeti derhal durdurmalı, bölge deki taşeronlara ait kamplar karantina altına alınarak, salgın tehlikesi yok oluncaya kadar tüm çalışanlar ücretli izinli sayılmalıdır. Bölgede yaşanan son gelişmeler, bize bölgede iki başlı bir yönetim olduğu izlenimini güçlendirmektedir” dedi.
BİR ÇALIŞANDA VİRÜS ÇIKMIŞTI
Geçtiğimiz hafta içinde, Akkuyu Nükleer AŞ tarafından yapılan açıklamada, taşeron şirketlerden birinde çalışan bir personelin corona virüsü teşhisi ile karantinaya alındığı, temas ettiği kişilerin de tespit edilerek izole edildiği ifade edilmişti.

AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ HAKKINDA
Akkuyu NGS, Türkiye Cumhuriyeti'nde inşa edilen ilk nükleer güç santrali. Proje, 12 Mayıs 2010 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan Hükümetler arası Anlaşma temelinde gerçekleştiriliyor.
Projede, Rus tasarımı 3+ nesil VVER reaktörleriyle donatılmış dört güç ünitesinin yapılması öngörülmektedir. NGS güç ünitelerinin her biri 1200 MW kapasiteye sahiptir. NGS'nin inşaatı tümüyle Rus tarafınca finanse edilmektedir.
Rosatom Devlet Kuruluşu, tesisin tasarım, inşaat, bakım, işletmeye alım ve işletmeden çıkarılması işlemlerini üstlenen AKKUYU NÜKLEER A.Ş. şirketinin çoğunluk hissedarıdır.
Akkuyu NGS inşaatı, dünyada “BuildOwnOperate (YapSahip Olİşlet) modeli ile gerçekleştirilen ilk nükleer santral projesidir. Türkiye, Akkuyu NGS'nin tüm işletme süresi (60 yıl olup uzatma imkânı vardır) boyunca Rusya tarafından yapılan yatırımlarla elde edilen gelirin bir kısmını alacak.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akkuyudasokagacikmayasagindacalisildiiddiasi5745636/
İcra dosyaları kontrolden çıktı7 izlenme
Tayyip Erdoğan Bülent Arınç'a bakın niye dokunamıyor !245 izlenme
Domuz etinden sonra yeni skandal! Kebap ve kokoreçe alkol karıştırmışlar20 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan bir tepki daha: "Savunma hakkımı bile çaldınız"10 izlenme
Samsun'da kahreden intihar... Bir eline #İşveAş yazan şahıs kendini astı...3180 izlenme
Köprü ve otoyolların ardından Avrasya Tüneli’ne de dev zam!25 izlenme
Ekrem İmamoğlu’na ‘ellerini arkada neden bağladın’ soruşturması!41 izlenme
TL’ye güvenen yine kaybetti19 izlenme