Japon sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto, 7 yıldır yaşadığı ve aşığı olduğunu belirttiği Türkiye'den ayrılmak zorunda kalacak.
Oturma izni başvurusu reddedilen Enomoto, “Çok üzülüyorum, ağlıyorum ama halâ aşığım. Yaşasın Türkiye” ifadeleriyle üzüntüsünü paylaştı.
Yoshi ret başvurusunu şu ifadelerle duyurdu:
“Oturma izni başvurum reddedildi. 7 yıldır yaşadığım, ülkem olarak gördüğüm Türkiye’den ayrılmak zorundayım. Aşk böyle bir şey sevsen de sevilmezsen olmuyor. Maddi manevi destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Çok üzülüyorum, ağlıyorum ama halâ aşığım. Yaşasın Türkiye.”
Enomoto X hesabından birçok ünlü ismin "Japon atasözü" diyerek yaptığı paylaşımları düzeltmesiyle de biliniyor.
Yoshi Enomoto, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir konuşmasındaki “Japonların bir atasözü var: ‘Düşmanınız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun, koparmayın. Gün olur o bağ size tekrar lazım olur” sözlerini de düzeltmişti.
Enomoto, İngilizce olarak yaptığı paylaşımda “Twitter üzerinden Erdoğan’ın açıklamasının ilgili bölümünü alıntılayarak İngilizce olarak, “Sevgili Cumhurbaşkanı, Japonca olarak internette defalarca arattım. Hatta birkaç Japon atasözü sözlüğüne bile baktım. Ancak böyle bir Japon atasözü bulamadım. Saygılarımla” ifadelerine yer vermişti.
Enomoto X üzerinden yaptığı son paylaşımda konuya ilişkin, "Bir sürü haber oldu hakkımda. Bir sürü gazeteci de yazdı seninle röpotaj istiyoruz diye. Hiç yapmayacağım o yüzden mail atmanıza gerek yok. Haber yapmayın diyecek hakkım yok ama alakasız siyasi yorumları katalak beni payşamak hoşuma gitmiyor. Lütfen öyle bir şey yapmayın" dedi.
Sözcü
Özgür Demirtaş'tan 'asgari ücrete zam' açıklaması: Tarih verdi...50 izlenme
AKP'lilerin görmek istemediği video! 'Kış geliyor mont almamız gerekiyor. 300 lira, 400 lira. Babası olmayanlar, parası olmayanlar için çok fena'33 izlenme
Tarihi gün: Şam düştü32 izlenme
Saray’dan sosyal medya markajı!141 izlenme
Türkiye'deki 'yabancı sayısı' belirsizliği... İPA Başkanı Gökce: "Bu nüfusu hiçbir ülke kaldıramaz"20 izlenme
Adli Tıp: Metin Lokumcu'nun ölümünde biber gazının etkisi var54 izlenme
Gazeteci Akın Sel çaresizce haykırdı ''Havadan yardım lütfen''55 izlenme
Japonya, Ukrayna’ya silah taşıyan Rus savaş gemilerini görüntüledi!66 izlenme
CHP'den Mansur Yavaş'a destek! 'Kuyruk acınızı anlıyoruz'
CHP'li Yunus Emre, Egemen Bağış'ı sabaha kadar Prag sokaklarında tek başına dolaştıracak açıklamayı yaptı!
Son beş yılda yabancılara 153 bin konut satıldı, 88 binini Orta Doğulular aldı!
İzmir Marşı’na şiddete soruşturma başlatıldı!